Praktiske tips for å nå målene dine – Vær alltid i kontakt med målene dine

IMG_3734

Da målene våre sjelden lar seg realisere fra i dag til i morgen, må vi permanent motivere oss for målet vårt. Det er viktig å holde kontakt med det du vil oppnå.

Hverdagen distraherer oss ofte fra våre mål

I dagliglivet kan det lett skje at du mister synet av målene dine. For mange ting krever vår oppmerksomhet, og koster oss kraft. Et halvt år senere innser du at du ikke er et skritt nærmere dine store mål. Dette kan være veldig frustrerende og få deg til å snu deg fullstendig bort fra dine egne mål.

Du bør alltid holde kontakten med dine mål

For at hverdagslivet ikke skal forstyrre deg fra å nå dine mål, bør du sørge for at du alltid holde kontakt med dine mål. Vær tro mot målene dine og prøv å behold entusiasmen og lidenskapen for målene dine.

Minn deg selv på

Vær oppmerksom på ditt daglige mål. Skriv ned dine mål  f.eks. på Post-It lapper og kleb dem overalt hvor du ofte ser de. Gode steder er  for eksempel speilet på badet eller kjøleskapet. Eller skriv et motiverende og konstruktivt brev og be en venn eller en venninde sende deg dette brevet om to uker. Bruk fantasien. Uansett hva du gjør: Pass på at du ikke  i hverdagslivet mister de viktigste tingene i livet ditt, nemmelig  målene dine.

Forestill deg nøyaktig  målet du har nådd

Du kan tenne lidenskapen for målene dine igjen og igjen, når du detaljert forestiller deg hvordan du når målene dine. Hvordan vil du vite at du har oppnådd målet ditt? Hvordan vil det være? Hvor var du da? Når er det egentlig? Hvem er med deg? Hvordan feirer du målet ditt? Forestill deg billedlig din suksess. Visualiser. Forsøk å forestille deg dette så  intenst som om det nå skulle være sant.

Hold kontakt med dine motiver for hovedmålet ditt

Du ønsker å nå et mål, fordi du forventer å oppnå visse fordeler av det. Når du gjentatte ganger reflekterer over din  motivasjon for å nå målet, holder du deg motivert til å nå målet ditt. Dette er spesielt nyttig hvis noen av de nødvendige skrittene for å målet ditt er ubehagelige og stressende. Hvis du beholder motivasjonen mot ditt store mål vil du kunne håndtere strabasiøse skritt på veien enklere.

Du må holde på din sans for humor og ha det gøy

Det er også veldig viktig å takle det hele med en god porsjon humor. Ikke bli for iherdig og steil. Stol på at du oppnår dine mål og bare nyt tanken på alle de fantastiske tingene som kan hende deg.

Relatert lesning:

Allen, David: Getting things done
Blair, Gary Ryan: What Are Your Goals: Powerful Questions to Discover What You Want Out of Life
Bryant, Theodore: Self-Discipline in 10 Days: How to Go from Thinking to Doing
Burn, Gillian: Personal Development AllInOne For Dummies
Davidson, Jeff: The Complete Idiot’s Guide to Getting Things Done
Koch, Richard: 80/20 Way
McWilliams, John-Roger: Do It!: A Guide to Living Your Dreams
Mumford, Jeni: Life Coaching for Dummies
O’Connell, Fergus: How to Get More Done: Seven Days to Achieving More
Sher, Barbara: Wishcraft
Sher, Barbara: Live the life you love
Tracy, Brian: Goals
Tracy, Brian: Thinking Big

Del på bloggen

Bookmark and Share

Legg igjen en kommentar