Balance your life – Kunsten å lede seg selv (68)

IMG_1902

Balance Your Life: Hva som venter deg som  life-leader (63)

Balance Your Life: Life-Leadership (24)

Si ja vil også bety å si nei (1)

Vårt moderne samfunn tilbyr oss mange valgmuligheter og gjør beslutningene vanskelige for oss. Vi er alltid redde for å gå glipp av noe. Ofte forsøker vi å holde så mange opsjoner som mulige åpne for oss. Vi overser gjerne, at det å ikke treffe en beslutning til syvende og sist også utgjør en beslutning for aktivt ikke å utforme livet vårt.

Nødvendigheten av å måtte ta en beslutning, gjennomsyrer hele livet vårt.

127 copy

Hver av oss har bare tid til et begrenset antall ting.
Følgelig må vi treffe et fornuftig valg, hva vi vil gjøre med tiden vår.

Det vil si: Vi kan ikke (samtidig) tilfredsstille alle våre ønsker og spontane behov. Fordi disse ofte er vanskelige å forene.

128 copy

Tilsvarende gjelder for kravene som de fire livsområdene stiller til oss. Også de lar seg ofte vanskelig forenes. Slik mislykkes nesten automatisk en-hver hvis han/hun samtidig vil føre et fullverdig familieliv og gjøre toppkarriere, som krever en 70-, 80-timers uke. Ikke tilfeldig befatter manager magazin seg hvert år med temaet»Hvorfor ekteskap for ledere mislykkes«. I en av disse artiklene heter det for eksempel:

»Blant ledere blir gruppen som virkelig har inngått en avtale for livet, stadig mindre. Og det er ikke bare sosiologer og psyko-loger som på grunn av utviklingen snakker om automatiske og logiske konsekvenser. Også de samme historiene som blir fortalt av de som går personlig bankrott, gir et bilde av en bedriftsverden, der privat og yrkesmessig lykke på sikt ikke kan forenes. Er altså den familiære tragedien prisen for karrieren? Kan den ærgjerrige karrierekvinne/-mann først nyte en harmonisk relasjon når hun/han er komme opp på toppen av hierarkiet, og har de beste årene bak seg og forlater sin mangeårige partner for en yngre?

Antallet skilte lederekteskap stiger kontinuerlig. En vurdering er, at hver annen tyske leder i dag har erfaringer med temaet skillsmisse. Til tross for dette står i begynnelsen av den mislykkede relasjonen som oftest gode intensjoner. Men så begynner hverdagen.

Og alltid lyder valgspråket: »Jobben først.« Først arbeidet og så familien. Selvsagt skal valgspråket ikke gjelde på sikt, men bare for begrenset tid: Til neste karrieresprang er nådd, til det i stuen står mahognimøbler istedenfor IKEA møbler, til huset har blitt betalt osv. »Slik lever de ti, mange ganger tjue år ved siden av hverandre. Hver i sin verden, som de har tatt med seg på hvert sted firmaet sender de. Barna blir trassige og voksne, tittelen på visittkortet er viktigere, men hjemme forandrer intet seg.«

129

Livspartnerne lever ved siden av hverandre, til lederen som i mellomtiden har fått grått hår treffer en tjue år yngre assistent eller kvinnen i huset treffer en ungdommelig golflærer. Manager magazin skriver om dette: »En leder som vet å sette prioriteter og som er gjennomorganisert på kontoret burde også innse, at det må finnes en balanse mellom begge verdener, og at dette kun kan gjøres med bevisst planlegging.« Noen linjer senere fastslår tidsskriftet resignert: »Personalledere kan henvise til så mange familievennlige karrieremodeller og entusiastisk sverme for deltidsarbeid, telearbeid eller friår, men den som vil gjøre karriere i et konsern, må ta beslutningen: Suksess eller familie.

___

bal150

Fra boken: «Balance your life» av L.J.Seiwert

_______

Copyright © 2009-2014 SIMPLIFY

Del på bloggen

Bookmark and Share

____

BØKER TIL SALGS

Du kan kjøpe bøkene direkte ved å sende en e-mail til Jan Vig  med bestillingen og de nødvendige kontaktdataPå den måten støtter du også opp om bloggen og det arbeidet som blir gjort MERK: Du får 40% rabatt på ny ordinær pris på bøkene ved å kjøpe de direkte fra meg

simpl150

Simplify Your Life. Denne boken har solgt i mer enn 2 millioner eksemplarer. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 268 NOK. Din pris 160 NOK.

__________

bal150 Balance Your life – Kunsten å¨lede seg selvLast ned informasjon her. Ordinær pris: 200 NOK. Din pris: 120 NOK

____________

nar150 Når du har det travelt, gå langsomt – Mer tid i en raskere verdenLast ned informasjon her. Ordinær pris: 200 NOK. Din pris: 120 NOK.

______

30min150 SimplifyGuiden – 30 minutter for din Work-Life-BalanceLast ned informasjon her. Ordinær pris: 90 NOK. Din pris 50 NOK

_____

bum150 Bumerang prinsippet mer tid til lykkeLast ned informasjon her. Ordinær pris: 280 NOK. Din pris 170 NO

Legg igjen en kommentar