Dine vaner – gjør noe helt annet i dag

 

Gjør  minst en ting som du ønsker å gjøre annerledes enn det du vanligvis gjør, hver dag i løpet av en to ukers tid. Men gjør dette uten å vurdere om dine vaner er gode eller dårlige, gjør det med nysgjerrighet og lekenhet 🙂

Vaner og ritualer hjelper til med å strukturere hverdagen, og for ikke å glemme ting som må og bør gjøres. For å bli mer våken og oppmerksom, bør du imidlertid av og til forlate både de faste tankebanene og måten du praktiserer vanene dine på. Det vil si bevisst tenke og handle på nye måter.

Tenk på f.eks ditt morgenritual. F.eks. setter du evtl. på fjernsynet  før du pusser tennene. Du har en fast plass ved kjøkkenbordet. Du har en fast vei til bussen. Du handler inn mat på et bestemt sted. Hvordan ville det være med en avveksling?

Gå igjennom hverdagen din i jakten på gode og dårlige vaner. Skriv de ned og reflekter litt over hver enkelt, og hvorvidt du ønsker/vil endre disse. Du vil bli overrasket over hvor mange faste vaner du har. Tenk over hva du kan gjøre anderledes for å bryte mønsteret.

Se forøvrig artiklen om «hvordan identifisere dårlige vaner» og «hvordan forandre dårlige vaner» som en idebank for å tenke og handle i nye baner 🙂

I tiden fremover vil vi ta for oss noen workshoper ved hjelp av tre skritt, så følg med:

1. Å oppdage potensialet ditt (dine talenter, evner etc.)

2. Å gi retning (visjon og mål)

3. Å være offensiv (det vil si handling) 

Workshop 8: «Hva motiverer meg» kommer mandag 1. mars.  Ved å gå inn på kategorien workshop kan du gjennomgå workshopene etter tur, da de er merket fra 1 og oppover. Jeg anbefaller å kjøpe boken, da den innholder mye annet verdifulle ting og kan brukes som oppslagsverk. Boken koster 160 kr og kan bestilles hos Simplify eller via e-mail

Gi150


Les mer om boken «Gi livet retning«

 Copyright © 2009-2010 SIMPLIFY

 

Del på bloggen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: