Slow Down

Hvorfor bloggen slow down your life?

 

slow down

Jeg har siden jeg var ca. 20 vært opptatt av personlig utvikling, forenkling, balanse og oppmerksomhetstrening i hverdagen. Det å være ute i naturen, ligge ute under stjernehimmelen og filosofere og praktisere bevissthet har hele tiden vært vesentlig for meg.

At jeg har valgt Slow Down Your Life som tittelen på bloggen min er fordi den beskriver filosofien av bloggen min på en konsis måte.

Denne bloggen handler om det å være indre styrt og mindre ytre styrt enn det de fleste mennesker er i dagens samfunn. Min filosofi har basis i rekkefølgen BE-DO-HAVE og ikke DO-HAVE-BE , som er så vanlig i vårt materialistiske samfunn. Jeg er opptatt av at vi mennesker må bruke mer av vår tid på det som virkelig er vesentlig og viktig for oss personlig, og være bevisst på vakt ovenfor omverdenens manipuleringen av oss for å oppnå deres mål på bekostning av våre vesentlige mål.

For å oppnå suksess og realisere våre visjoner og hovedmål må vi være konsevente, og på veien må vi som oftest endre både atferd og vaner. Vi må være bevisst på balansen på områdene Arbeid/prestasjon, Kropp/helse, Relasjoner/kontakt og Hensikt/kultur.  

  livsbalanseweb

Videre   må vi ha en konkret plan for å realisere våre visjoner og mål, akkurat som en organisasjon har sine visjoner og planer.

Desverre er det en tendens til at få personer – kun 3%  i følge undersøkelser- skriver ned sine visjoner og planer, slik som organisasjonene gjør det. Dvs. vi neglisjerer å skrive ned  konkrete visjoner, mål  og hva som er vesentlig og viktig for oss  for vårt personlige liv og intergrerer ikke dette i hverdagen. Dette er en tankevekker. Det viktigste bør og må jo være å oppfylle og leve vårt liv i henhold til våre prioriteter og ønsker som del av samfunnet . Dessuten bevisst planlegge hva som er vesentlig for deg selv for å lykkes med å leve det livet du ønsker og være tilfreds og lykkelig.

Jeg ser det som vesentlig å integrere visjonene i det daglige liv og de praktiske og konkrete trinnene for å konsentrere seg om det som er vesentlig og viktig for deg personlig er disse:

1.trinn: Utvikl et livsmål

2.trinn: Fastlegg livsroller

3.trinn: Definer nøkkeloppgaver

4.trinn: Formuler årsmål

5.trinn: Planlegg ukentlige prioriteter

6.trinn: Gjennomfør dagens arbeid effisent

7.trinn: Forvandl ulyst til lyst

Ved å benytte deg av skriftlige personlige planer får du et praktisk verktøy til å bli bevisst dine prioriteringer, dine vaner og kunne endre disse vanene en etter en, avhengig om de er til nytte eller motarbeider deg i dine bestrebelser etter å oppnå det som er vesentlig og viktig for deg personlig.

Slow Down Your Life som tittelen på bloggen minner meg dessuten om å være bevisst på å forenkle, balansere, være tilstede i mitt liv her og nå og ta meg tid til å leve, slik at jeg at jeg bevisst skaper gode vaner med skriftlig planlegging for å nå mine visjoner og mål og være bevisst på hensikten med livet mitt.

 

Hvorfor slå ned på tempoet i livet ditt?

119

Slowing down. Det vil si nedbremsning, komme til ro og slappe av. Slowing down er kunsten med å stoppe opp. Istedenfor umiddelbart å følge indre og ytre drivkrefter, legger vi inn et bevisst stopp og kan således friere treffe beslutninger. Slowing down berører og forandrer vår innstilling til tid og hastighet på et dypere nivå. Hvis vi trener iherdig, forvandler livet vårt seg på naturlig vis mot mer sindighet, fred og stille glede.

Slowing down er en vei for å gå våken gjennom livet med avslappet handlingskraft, mer livsglede og konsentrert fatteevne. Vår bevissthet utvider seg. Fikse idéer og fordommer løser seg langsomt opp, vi ser klarere. Med slowing down kultiverer vi skrittvis verdier som tålmodighet, oppmerksomhet, ro og fred i livet vårt. Vi styrker våre røtter og blir mer stabile.Slowing down hjelper oss, til å bestemme det passende tempoet i en situasjon. Vi blir mer uavhengig av omverdenen vår, våre vaner og dominerende tidskultur. Det hjelper å finne sin egen rytme og leve i harmoni med omverdenen vår.

Slowing down influerer på arbeidet vårt på mange måter:
  • Vi er mer konsentrerte og gjør mindre feil.
  • Vi ser klarere og unngår kun handlinger.
  • Vi forstår omverdenen vår bedre og knytter dypere relasjoner.
  • Vi omgås kroppen vår oppmerksomt og sparer energi.
  • Vi bruker mindre ressurser.
  • Vi klebes ikke til våre idéer og beslutninger og blir på den måten mer fleksibele.
  • Vi skjerper blikket vårt for det vesentlige i en situasjon.


Gjennom slowing down havner de små tingene og resultatene igjen på vår radar. Antydningen av et smil, et blad som langsomt faller ned på bakken eller skyenes formasjoner på himmelen. Våre sensorer forbedrer seg. Vi åpner oss på nytt. Dette viser seg umiddelbart i vår hverdag, i opplevelser på nytt og mange små gleder.

Hvis vi slutter å rase av gårde, begynner et nytt liv. Et liv, som vi under hastighetens diktat ikke kunne se. Et liv, som berører vår dybde og vokser ut av stillheten.

Les mer om:

Hvorfor slå ned på tempoet i livet ditt?

Forenkling – vårt grunnbehov etter enkelthet

Tidsbevissthet i en akslererende verden

Hva betyr det å forenkle, sette tempoet ned og balansere livet ditt?

Hva er felles for de som velger å sette ned tempoet, forenkle og balansere livet sitt?

Hva oppnår du ved å sette tempoet ned, forenkle og balansere livet ditt?

Veien til forenkling, nedsettelse av tempoet og balanse i livet ditt

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: