Min historie

sverre150

Min blog innholder tematikken forenkling, balanse, oppnåelse av visjoner og mål, produktivitet, være organisert, økonomi, tidsklemma, å leve mer bevisst i øyeblikket , kropp/helse, relasjoner/familie, lykke, oppnå gode vaner, kommunikasjon, motivasjon, suksess og livsvisdom.

Jeg har siden studiedagene vært opptatt av personlig utvikling,  forenkling og balanse i hverdagen. Jeg har også gått igjennom diverse kurs i NLP (Neuro Lingvistisk programming). Dessuten fordypet jeg meg i atferdspsykologi og reklame , noe som gjorde at jeg etter hvert ble veldig skeptisk til hvordan vi mennesker blir manipulert av reklamen og dermed blir mer ytre styrt enn indre styrt.

Lofoten

Dagens samfunn bærer preg av å være  styrt etter rekkefølgen DO ( Å GJØRE) – HAVE (Å HA) – BE (Å VÆRE) og ikke den naturlige rekkefølgen BE (Å VÆRE) -DO ( Å GJØRE) – HAVE (Å HA). Det vil si vi lever i et meget materialistisk samfunn der det viktigste synes å være å vise til status og eiendeler når suksess blir definert. Men suksess er meget forskjellig fra menneske til menneske.

Noen vil helt sikkert spørre hva mine kvalifikasjoner på dette området er.  Mitt svar på det er at jeg ikke har noen spesielle formelle kvalifikasjoner. Jeg er ingen ekspert eller en psykolog, men jeg har en livslang praktisk erfaring og er en person som er villig til å ta på meg risikoer og lære av disse. Jeg har heller ikke tjent millioner av kroner. Jeg er et helt normalt menneske som er mer bevisst indre styrt enn ytre styrt, med en lidenskap for tematikken med å leve enklere, mer bevisst, oppmerksomt og balansert i et oppjaget og stresset samfunn.

Det er du selv og din bedrift som selv besitter svarene mht. hvilke endringer som må til for å virkeliggjøre dine egne og organisasjonens visjoner og mål.  Coacher, mentorer og konsulenter kan kun stille spørsmålene, men det er du og din bedrift selv som må besvare disse og iverksette nødvendige tiltak.

Hus i Lofoten

Jeg har bodd, studert og arbeidet på forskjellige kontinenter og lært å bli kjent med forskjellige kulturer og ser i dag klarere, at vi i ”honningslandet” Norge har mye å lære av andre kulturer, noe vi ofte glemmer i vårt lille, ”priviligerte” og litt ”hovmodige” land. Mange nordmenn tror at nordmenn er best og vet best og har lite å lære av andre land, mens andre land har svært mye å lære av oss ;-).

min familie

Mitt råd til de fleste er å leve litt lengre tid i et annet land for bedre å forstå sitt eget land , for å  utvikle empati, forståelse og ydmykhet og for å reflektere litt mer over hva vi har å være takknemlig for. Dessuten bli mer bevisst på hva vi kan lære av andre kulturer og hva som dermed kan forbedres her i Norge. Dvs. at du selv kan bidra til å gjøre Norge til et bedre land å leve i, og ikke ta alt for gitt. Bli mer bevisst  personlig på å forenkle og balansere  hverdagen , sette tempoet ned og på den måten påvirke  dine omgivelser til å stoppe opp og bli mer bevisst øyeblikket og ikke bli et offer for hamsterhjulet.

17

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: