Livsbalanse F: Livsområdet «HENSIKT» – 1. Problemet: HVORFOR er området viktig?

“Hvis ikke livet har noen visjon,
som man streber etter,
som man lengter etter,
som man ønsker å virkeliggjøre,
så finnes det heller ikke noe motiv,
til å anstrenge seg.”


Erik Fromm

Mer enn en tredjedel av den leder-eliten viser tydelig symptomer på “realitetstap viser en undersøkelse. “Mål, fremtid og hensikt” sies det videre, “er viktige suksesskjennetegn hos motstandsdyktige ledere.”

Hvor viktig disse variablene kan være i krisetider, viser den kjente logopeden Victor Frankl i sin bok “Si ja til livet, til tross for”. I en rekke undersøkelser på innsatte beskriver han nødvendigheten av klare målsettinger i krisetider. Viktigste faktor, for selv å overvinne de hardeste kravene, er etter hans iaktagelser, og se HENSIKTEN i å (over)LEVE og disponere over en sterk verdiorientering.

VERDIORIENTERING

Tro, kjærlighet til mennesker, politisk overbevisning, familiemedlemmer, som må bli forsørget, behovet å hjelpe de svakere – alt dette kan i følge Frankl gi mennesker mening og muliggjør de å overleve under de vanskeligste betingelser.

OPPGAVEORIENTERING

Naturligvis oppnår hver av oss, også uten verdiforestillinger som gir mening. dag for dag MÅL: Vi gjennomfører prosjekter, løper “våre” fem kilometer eller går på foreldrekvelder. Lykkes det ikke, utover dette å erkjenne over- ordnede VERDIER, som det er mulig å orientere seg mot, mister det å kun gjøre oppgavene ferdig sin tilfredsstillende karakter og blir bare trettende. For en helhetlig tids- og livsstyring er derfor klarleggingen av verdiforestill-inger grunnlag for alle skrittene som følger.

Mens MÅLENE nesten alltid stiller synspunktet “Å HA” i forgrunnen (f.eks. målet å ville ha en ny bil), gjenspeiler VERDIER aspektet “Å VÆRE”, f.eks. verdiforestillingen om å være finansiell uavhengig.

VERDIER gir oss regler og prinsipper, etter hvilke vi kan bringe og holde vårt liv i BALANSE. Har vi skaffet oss klarhet over våre forestillinger om verdier, faller det lettere å utvikle meningsfylte MÅL.

Aktive skritt for å realisere disse målene kan bare bli gjort ut ifra den sterke følelsen av klarhet og sikkerhet. Dekker VERDIER og ATFERD seg, tilbys vi sjansen til å virkeliggjøre oss selv.

Fra boken “Kursbuch Lebens-Zeit fra  Seiwert-Institut GmbH


bum150bal150

Du finner mer i  bokenBumerang prinsippet – mer tid til lykke (pris 220 kr) og Balance your life(pris 160 kr) av Lothar J. Seiwert. Bøkene kan bestilles hos Simplify eller via e-mail.

Copyright © 2009 -2010 SIMPLIFY

____________________________

I tiden fremover vil vi ta for oss noen workshoper ved hjelp av tre skritt, så følg med:

1. Å oppdage potensialet ditt (dine talenter, evner etc.)

2. Å gi retning (visjon og mål)

3. Å være offensiv (det vil si handling)

Workshop 15: «Mine fremtidige livsperioder» kommer mandag 19. april. Ved å gå inn på kategorien workshop kan du gjennomgå workshopene etter tur, da de er merket fra 1 og oppover. Jeg anbefaller å kjøpe boken, da den innholder mye annet verdifulle ting og kan brukes som oppslagsverk. Boken koster 160 kr og kan bestilles hos Simplify eller via e-mail.

Gi150


Les mer om bokenGi livet retning

Copyright © 2009-2010 SIMPLIFY

_______________________________

Del på bloggen

Bookmark      and Share

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: