Å slå ihjel litt tid

Her en dag overvar jeg en samtale, der den ene etter en hvis tid sa følgende: » Det var hyggelig å slå i hjel litt tid sammen med deg«. Jeg stusset på uttryksmåten og spurte meg selv om han evtl. gikk rundt å kjedet seg i livet og derfor måtte finne på noe slik at tiden gikk litt raskere.

TID ER LIV!” Tiden er vesentlig mer verdifull for oss enn penger, fordi den er uerstattelig.

I følge forfatteren Lars Fr. H. Svendsen er kjedsomheten  et typisk trekk ved moderniteten, og at vi som ektefødte barn av romantikken er på stadig jakt etter «meningen med livet». Vi er flasket opp med at «selvrealisering» er alfa og omega og fordrer at hverdagslivet skal være meningsfylt.

Jakten på mening arter seg gjerne som et febrilsk tidsfordriv der vi fyller hvert ledige minutt med aktiviteter. De aller mest aktive har en meget lav kjedsomhetsterskel, de skyr dødtid som pesten og tyr gjerne til ekstremsport og sterke opplevelser for å unngå kjedsomheten. Men kjedsomheten slår tilbake som en boomerang.

I vårt samfunn drukner vi i informasjon og tørster etter mening. Kjedsomheten skyldes mangel på personlig mening, hevder Svendsen. Vår tildelte rolle som konsumenter som får alt ferdig servert gir et meningsunderskudd som vi stadig søker å fylle ved å konsumere mer.

Reflekter selv litt over om du kjeder deg og hvorfor du eventuelt kjeder deg. Dessuten hva du finner på hvis du kjeder deg. Dvs. analyser vanene dine.

Les mer i boken «Kjedsomhetens filosofi» av Lars Fr. H. Svendsen

_____________

I tiden fremover vil vi ta for oss noen workshoper ved hjelp av tre skritt, så følg med:

1. Å oppdage potensialet ditt (dine talenter, evner etc.)

2. Å gi retning (visjon og mål)

3. Å være offensiv (det vil si handling)

Workshop 20: «Sentrale livsområder – dine hovedoppgaver» kommer mandag 24 . mai.Ved å gå inn på kategorien workshop kan du gjennomgå workshopene etter tur, da de er merket fra 1 og oppover. 

Jeg anbefaller å kjøpe boken, da den innholder mye annet verdifulle ting og kan brukes som oppslagsverk. Boken koster 160 kr og kan bestilles hos Simplify eller via e-mail.

Gi150


Les mer om bokenGi livet retning

Copyright © 2009-2010 SIMPLIFY

_______________________________

Del på bloggen

Bookmark                and Share

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: