Livsbalanse – fjerde element:Livets hensikt (L3)

 

_________

Det fjerde elementet som utgjør livet ditt heter: Livets hensikt. Når livet ditt har en mening som orienterer seg mot dine verdier trives du og utvikler deg.

Om indre tomhet og oppfyllelse

Den moderne psykologien beskjeftiger seg ofte med livets hensikt. For hvis den mangler, presser det på sjelen. Gjør util-freds, ulykkelig, ja depressiv.

Spør deg ikke bare, hva du ønsker å oppnå, men fremfor alt hvorfor – hensikten bak. Spørsmålet etter hensikt hjelper nemlig til å oppdage det vesentlige og si ”nei!” til tidstyver og hemmelige boykottørere av livslyst, livsglede, tilfredshet. 

Bumerangen roterer for spørsmålet etter meningen med med livet.  Fordi ikke noe synes mer meningsløst enn å kaste vekk noe, slik at det kommer tilbake. Mangler hensikten med livet, belaster det sjelen tungt. Denne ballasten kan man kaste vekk – og hensikten kommer tilbake. Komplisert? Nei.

Metode 1: Lykkelig er den som gjør andre lykkelige(forts)

Livets hensikt sitter i det konkrete

Frankl selv fant sitt livs hensikt i sitt oppdrag som lege og i sin tro på gud. Men han betonte imidlertid, at troende ikke er bedre beskyttet i mot tap av hensikt enn ateister.  Selv utdannelse, velstand og familie bevarer deg ikke ifra indre tomhet.Avgjørende er i mye større grad , om en lykkes i å gjøre noe godt for andre.

Her går det ikke om abstrakte verdier, som trofasthet, kjærlighet til land eller paradiset, men alltid om konkrete omstendigheter i hverdagen:

en person som jeg elsker,

en oppfinnelse eller hjelp, som i det minste letter livet til noen mennesker,

familiemedlemmer  som hjelper hverandre i en krise,

venner som jeg kan hjelpe videre med mitt råd.

Derimot isolerer egne begrensninger en fra sjansene til lykke. Den som vil virkeliggjøre seg selv, uten å spørre etter hvorfor, vil hele sitt liv sysle med å gjøre dette fullkomment, uten aldri å oppnå indre ro.

________

Se forøvrig artikkelen om din personlige lykkedagbok !_

____________

Se boken “ Bumerang prinsippet – mer tid til lykkeav Lothar J. Seiwert   som koster 220 kr. Den kan bestilles hos Simplify eller ved å sende en e-post. På den måten støtter du også opp om bloggen og det arbeidet som blir gjort :-)

bum150

Les mer i boken “Bumerang prinsippet – mer tid til lykke” av Lothar J. Seiwert

_____________

Copyright © 2009-2011 SIMPLIFY

Del på bloggen

Bookmark and Share

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: