NLP i hverdagen – å motivere seg selv

IMG_3565

 
For å kunne utforme våre liv aktivt og kraftfullt, må vi være i stand til å motivere oss selv. Her er en øvelse  som kan hjelpe deg med det.

 
Mange av oss skyver ubehagelige ting foran oss

Mange mennesker utsetter ubehagelige ting. Enten det er å rydde opp, bære ut søppla, gjøre klar selvangivelsen. Bestemte ting skyver vi fremfor oss i ukevis eller månedvis, til vi må gjøre det. Hvor mange selvangivelser blir ikke gjort kort før leveringsfristen?

NLP-metoden: The New Behavior Generator 

I NLP, er det noen metoder som kan hjelpe deg med å motivere deg til å gjøre ubehagelige, men nødvendige ting. En metode er kalt den nye virkemåten New Behaviour Generator.

 
Du gjør følgende:

 1. Finn et rolig, usjenert sted, sitt ned og slapp av. Forestill deg tankemessig et menneske et lite stykke unna som ser akkurat ut som deg: Ditt andre jeg.
  I denne øvelsen dreier det seg om følgende: Ditt andre jeg vil nå lære å gjøre alle ting med glede og være motivert i de situasjonene der du selv gjerne ønsker å være motivert.  Og først når du er helt fornøyd med hvordan ditt andre jeg gjør oppgavene, vil du trekke inn ditt andre jeg i din forestilling, og dermed  også lære evnen til å gjøre dine oppgaver motivert og med glede.
  Tips
  Det finnes et triks der du lettere kan skille ditt andre jeg fra ditt virkelige jeg. Forestill deg, at du selv sitter i et glass-skap, mens du iaktar ditt andre jeg.
 2. Når du nå ser deg selv ut ifra en distanse, velger du en oppgave som du gjerne vil gjøre motivert og med glede.
 3. Forestill deg så hvordan det er hvis ditt andre jeg hadde gjort den oppgaven. Forestill deg hvordan ditt andre jeg hadde høstet fordeler på kort og lang sikt på de positive langsiktige konsekvensene av denne handlingen: F.eks suksess, glede, anerkjennelse, tilfredshet, ros, fortjeneste, osv.
 4. Forestill deg videre hvordan ditt andre jeg utfører denne oppgaven veldig lett og uten problemer. Du merker helt klart at ditt andre jeg hele tiden har de positive konsekvensene i visir og derfor føler seg vel med å utføre denne oppgaven og ha det gøy og nyte den.
 5. Hvis du ikke er fornøyd med det bildet du ser, altså med måten ditt andre jeg utfører oppgaven på, kan du bruke et lite triks: Forestill deg hvordan hele scenen er innhyllet i tåke. Gjennom tåken, blir situasjonen usynlig, og så kan ditt ubevisste sinn gjøre de nødvendige endringer på scenen, slik at når tåken kort forsvinner igjen, finner du igjen din ideelle scene.
 6. Når ditt andre jeg har utført oppgaven så gledesfylt som du ønsker, kan du nå integrere ditt andre jeg i din forestilling av deg selv. Du kan gjøre dette for eksempel ved å strekke ut armene og forestille deg hvordan du omfavner ditt andre jeg i armene dine og inkluderer det. Eller du forestiller deg at du åpner munnen på vid gap og puster inn ditt andre jeg ved å puste dypt inn. Velg her en forestilling som fungerer for deg.
 7. Til slutt bør du fastlegge i hvilken fremtidige situasjon du reelt vil utføre en oppgave på denne for deg nye og motiverende måten. I NLP kaller vi dette trinnet for Future Pace. Du tar et skritt inn i fremtiden og forestiller deg hvordan det er hvis du allerede har oppnådd det du ønsker å oppnå. Dette forenkler iverksettelsen og sikrer suksess for tiltaket.

Bøker og CD’er om NLP

Alder, Harry & Heather Beryl, NLP in 21 Days, A complete Introduction and Training Program To Neuro-Linguistic Programming
Andreas, Steve, Praxiskurs NLP
Bandler, Richard, Get the Life You Want: The Secrets to Quick and Lasting Life Change with Neuro-Linguistic Programming
Baviare, Steve,  Teach yourself  NLP
Dilts, Robert, Professionelles Coaching mit NL
Knight, Sue, NLP at Work, Neuro Linguistic Programming, The Difference that Makes a Difference in Business
Lerøy,Eva Løkeland, Du bestemmer!

O’conner, Joseph, Coaching with NLP
O’Connor, Joseph, Seymour, John, Training with NLP(Neuro-Limguistic Programming, Skills for Managers, Trainers and Communicators
Ready, Romilla, Neuro-linguistic Programming for Dummies
Ready, Romilla, Neuro-linguistic Programming (NLP) Workbook for Dummies
Robbins, Anthoney, The Edge: The Power to Change Your Life Now
Robbins, Anthony, Lessons in mastery
Robbins, Anthony, Live with Passion! : Stategies for Creating a Compelling Future
Sawinski, Egon, NLP im Alltag
Stubsjøen, Sigurd, Tenk deg til suksess
Swarz, Aljoscha A., Praxisbuch NLP: Denk dich nach vorn! 
Torbergsen, Turid, Coaching
Åldstedt ,Trine,  Alt sitter i hodet
 

Del på bloggen

Bookmark and Share

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: