Livsvisdom

___________

En filosofi professor sto foran sine studenter og hadde et par ting liggende foran seg. Da undervisningen begynte, tok han et stort agurkglass og fylte det helt opp med store steiner. Deretter spurte han sine studenter om glasset var fullt. De var enige i det. Professoren tok så en eske med kiselstein og helte de opp i glasset, og ristet det lett. Kiselsteinene rullet i mellomrommene av de store steinene.

Så spurte han sine studenter på nytt, om glasset nå var fullt. De var igjen enig i det og lo. Professoren på sin side tok en eske med sand og helte det ned i glasset. Naturligvis fylte sanden opp de siste mellom-rommene i glasset.

”Nå”, sa professoren til sine studenter, ”jeg ønsker, at du erkjenner, at dette glasset er som ditt liv!

Steinene er de viktige tingene i livet. Din familie, din partner, din helse, dine barn, alt det – som hvis alt annet faller vekk blir til overs – og som oppfyller hensikten med livet ditt.

Kiselsteinene er andre, også viktige ting, som arbeidet ditt, boligen din, huset ditt eller bilen din. Sanden symboliserer de små ting i livet. Hvis du først fyller sand i glasset, blir det ikke rom for kiselsteinene eller de store steinene.

Slik er det også i livet ditt: Hvis du bruker opp all energien din på de små ting i livet, har du ikke tid til de store.

Derfor pass på at du tar deg tid til de viktige tingene, for dine barn eller din partner, pass på din helse.

Det vil være nok tid til arbeid, husholdning, selskaper og så videre. Men ta først hensyn til det som virkelig teller. Resten er bare sand.”

__________

Se forøvrig artikklelen omdin personlige lykkedagbok !_

____________

Se boken “ Bumerang prinsippet – mer tid til lykkeav Lothar J. Seiwert som koster 220 kr. Den kan bestilles hos Simplify eller ved å sende en e-post. På den måten støtter du også opp om bloggen og det arbeidet som blir gjort :-)

 

 

bum150

Les mer i boken “Bumerang prinsippet – mer tid til lykke” av Lothar J. Seiwert

_____________

Copyright © 2009-2011 SIMPLIFY

Del på bloggen

Bookmark and Share

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: