Hensikten

____________

Hvorfor står du hver morgen opp for å stresse til kontoret?For å tjene penger? For å gjøre karriere?

For å kunne bevise hva du kan? For å realisere deg selv …? For å være lykkelig?

For å treffe mennesker? For å skape noe som forblir?

Når du har reflektert om disse målene er verdt anstrengelsene i den daglige tredemølla – da har du stilt deg spørsmålet om hensikten med livet ditt. I det minste for hensikten med arbeidet ditt. Du har allerede kastet bumerangen. Arbeid koster livstid. Dette gjelder på lik linje for alle andre livsområder: Lever jeg virkelig sammen med mennesker jeg elsker? Er jeg i stand til å formidle mine barn glede ved livet, sosial kompetanse – slik at de senere finner livet sitt meningsfullt?Bidrar jeg til at andre mennesker finner en hensikt i livet sitt. Du kaster bumerangen.

Kaste eller ikke kaste …


Mange mennesker bærer snarere en tankemessig skyklappe: ”Hensikten med livet? Når jeg allerede har vanskeligheter med å mestre flodbølgen av terminer, overhodet å klare jobben. Ingen tid til å gruble. Nei takk!” – de kaster naturligvis ikke bumerangen. Men heller ikke, den som lever dag for dag, uten å reflektere over hvordan og hvorfor, begrunner hvorfor han/hun lever slik og ikke annerledes. Han/hun retter heller all sin oppmerksomhet på neste karriereskritt. Også det gir livet hensikt. Uten å kaste bumerang.

__________

Se forøvrig artikklelen omdin personlige lykkedagbok !_

____________

Se boken “ Bumerang prinsippet – mer tid til lykkeav Lothar J. Seiwert   som koster 220 kr. Den kan bestilles hos Simplify eller ved å sende en e-post. På den måten støtter du også opp om bloggen og det arbeidet som blir gjort :-)

bum150

Les mer i boken “Bumerang prinsippet – mer tid til lykke” av Lothar J. Seiwert

_____________

Copyright © 2009-2011 SIMPLIFY

Del på bloggen

Bookmark and Share

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: