Vekk fra stress inn i flow (11)

_____

En studie av 300 Harvard absolventer viste: Mennesker med godt utpreget sans for humor mestrer stresset bedre og lever lengre.

Selvstendighet: Den viktigste faktoren som bestemmer over mottageligheten av stress, er kontrollen over egne handlinger. Jo mer man er utlevert andres beslutninger, desto høyere er risikoen for infarkt.

Verdivurdering: Den som får anerkjennelse i form av ros eller en passende lønn, disponerer over en bedre stress-motstand.

Status: Den som har en god stilling i samfunnet, disponerer et panser mot stress. Dette kan iakttas også hos pavianer: Kommer lederdyret i en stress-situasjon med en konkurrent, stiger kortisolsnivået raskt oppover, men normaliser seg raskt igjen. Hos de som er lavere i rang er kortisolsnivået permanent høyt.

Gruppepress: Manglende hjelp i bedriften mot mobbing forhøyer risikoen for sykdom.

Relasjoner: Studier viser, at mennesker som har mange venner og slektninger, og føler seg vel i denne kretsen, blir mindre alvorlig og mindre ofte syke, enn mennesker, som ofte er alene eller har problemer i familien.

Tro: En av de sterkeste drepere av stress er å be. Studier viser: Troen på en høyere makt, som vender en skjebne til det gode, forebygger mange sykdommer.

_______

Se forøvrig artikkelen om din personlige lykkedagbok !

____________

Se boken “ Bumerang prinsippet – mer tid til lykkeav Lothar J. Seiwert som koster 170 kr. Den kan bestilles hos Simplify eller ved å sende en e-post.På den måten støtter du også opp om bloggen og det arbeidet som blir gjort :-)

bum150

Les mer i boken “Bumerang prinsippet – mer tid til lykke” av Lothar J. Seiwert

_____________

Copyright © 2009-2011 SIMPLIFY

Del på bloggen

Bookmark and Share

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: