Trinn 2 Livspyramiden – din tid 1-5

IMG_3565

Våre ideer for å forenkle livet (Simplify your life-tilsammen 33 ideer)prsenteres.   

Vi vil i bloggen vår å ha samme innhold på bloggen fra mandag til fredag. Dette for at flere skal få mer tid til å sette seg inn i stoffet som presenteres. 

Denne uken vil «Simplify-idè 10:Fordobl dine handlinger»  være tilgjengelig fra mandag til fredag. 

Den trinnvise pyramidemodellen

Trinn 7: simplify – deg selv

Trinn 6: Simplify -ditt partnerskap

Trinn 5: Simplify – dine relasjoner

Trinn 4: Simplify – din helse

Trinn 3: Simplify – din tid

Trinn 2: Simplify – din personlige økonomi

Trinn 1: Simplify- dine ting

Trinn 3 i din livspyramide: Simplify-din tid

Simplify tiden din

  • Simplify-idè 10: Fordobl dine handlinger
  • Simplify-idè11: Avskaff perfeksjonismen i livet ditt
  • Simplify-idè 12: Gjør belastningen mindre ved konsekvent å si «nei»
  • Simplify-idè 13: Sett ned tempoet i livet ditt
  • Simplify-idè14: Flykt av og til

 

Simplify-idèer

Hver simplify-idè som vi introduserer til deg, baserer på et enkelt prinsipp: Mindre er mer. Du oppnår mer når du reverserer spiralen til det kompliserte. Det er derfor vi sier: Halve ting istedet for å fordoble dem, rydd vekk heller enn å stable opp en haug med skrap, avslapping i stedet for stress, sette tempoet ned istedenfor akselerasjon. Integrerer du disse prinsippene bevisst i ditt daglige liv vil du merke at du befinner deg i midten på din simplify-vei.

Lær å styr tiden din aktivt.

Når vi ser på temaet tid, er utgangssituasjonen så klar og riktig som ved ingen annen ressurs. Hvert menneske har 24 timer pr. dag til rådighet. Så hvorfor har noen folk “ikke tid”, mens andre kjeder seg? Fordi språket villeder: Den som “ikke har tid”, har ikke uorden med tiden sin, men med sine oppgaver. Det er så mange ting, for store og for uviktige ting, som personen pakket inn i sine 24 timer. Simplify betyr ikke å “spare tid” men å “spare oppgaver”. Det er ikke et spørsmål om å forvalte tid, men seg selv. Det er hemmeligheten på det tredje trinnet i livspyramiden din. Å rydde en sti ved å fjerne overflødige aktiviteter, og gjøre en av dine mange aktiviteter om til den viktigste. Da opplever du den herlige følelsen av å være herre over tiden din, og ha klatret opp på det neste trinnet på simplify-veien.

 

Simplify-idè 10: Fordobl dine handlinger (E)

 

måkene og havet

Feir dine suksesser

feiring

Når du har gjort oppgave nummer 1, feirer du det! Enten alene eller med andre. Dans omkring i rommet, legg deg ned i gresset eller slentr gjennom gatene, unn deg en frisk øl om kvelden i puben på hjørnet, eller et fyrstelig måltid med din livsledsager. Føl den gode følelsen av å ha klart noe, og nyt det.

Uansett hvor mange nye og påtrengende oppgaver som venter med en stor truende prioritet 1, dette er tiden der det først leves. Dette er lykkens øyeblikk, som du ikke må tillate deg å bli berøvet for, minst av alt fra deg selv! For til ethvert prosjekt hører det helt enkelt med en skikkelig avslutning.

Folk som ikke gjør dette, opplever livet som en byrde, og sitt yrke som en tredemølle. Prøv ut prinsippet om livets festligheter, fortrinnsvis i dag.

Simplify-idè 10: Fordobl dine handlinger (D)

 

sommer og svaberg

Bekjemp forstyrrelser aktivt

Avvis forstyrrelser og avbrytelser (for eksempel ved å rømme inn på et annet kontor) og start dagen med oppgave nummer 1. Ikke tillat noen distraksjoner. Populære rutineoppgaver forskyver du til senere (åpne posten, surfe på internett, vanne bloms- tene, bestille ny teddybjørn…). Bare belønn deg selv med lette aktiviteter når du har fullført den første etappen med jobb nummer 1. Du vet, at begynnelsen er alltid vanskeligst. Da må du selv motivere deg. Etter en stund vil det bli mye lettere. Til å begynne med er det en ekte kamp, og du bør ta oksen ved hornene. Det er prinsippet med bevist forsvarskamp.

mål

Du vil se: Når du konsentrerer deg om en oppgave finner du uante krefter og energi. Forestill deg, at du er på en messe og må bære to tunge svin over en 100-meter lang strekning. Om du griper avvekslende en og en, trenger du evigheter, fordi en av dem fortsetter å glippe ut av armene dine og rutsjer vekk. Men om du knytter fast et svin, og samler all din styrke og gjør et sprang for å nå målet, tar en pause for å få pusten tilbake, løper så tilbake for å hente det andre, med sammenbitte tenner og bærer det andre svinet til målet – da er du sikker på suksess og applaus fra tilskuerne!

Simplify-idè 10: Fordobl dine handlinger (C)

 

 

sommerlig idyll

Hold livet ditt fri til viktige ting

Treff klare avtaler med mennesker, som venter på at du fullfører opp- gaver som verdsettes som 2 eller 3 og deretter. Skaff plass til prioritet 1. Ikke påta deg urealistiske tidsfrister – ellers faller du tilbake i den gamle runddansen. Du får truende telefoner med den gamle melodien: “Men du lovet meg jo…”

oppgaver

Behold roen når den andre person presser på og sier: “Hva? Først om fire uker? Jeg trenger det ubetinget om fire dager”! La deg ikke skremme, si sannheten. Det går helt enkelt ikke raskere. Faren for å tape kunder på denne måten eller å sette jobben din i fare blir vanligvis overvurdert.

I det lange løp er det meget verre om du ikke holder de tidsfristene som du selv har lovet deg. Det viktigste er at du holder hodet ditt klart for prioritet nummer 1. Det er prinsippet med fri bane.

Simplify-idè 10: Fordobl dine handlinger (B)

 

 

Bunes Lofoten

Absolutt enkelhet

Sett en klar prioritet for dine yrkesmessige og personlige oppgaver: 1 for meget viktig, 2 for sekundær betydning og 3, 4… for uviktige. Av og til gir prioriteter seg selv på grunn av terminpress – men forbli mistroisk. Ikke alt som haster er virkelig viktig. Plass 1 er for ting som lover en profitt over gjennomsnittet, ting som har et stort utviklingspotensial eller som blir lagt merke til av et meget stor antall mennesker. Nytt ved simplify-veien er ”den kompromissløse forenklingen”.

Påta deg bare en enkel prioritet fra nivå 1 hver dag.

Selv om du samtidig prøver å mestre to oppgaver, vil din energi smuldre bort. Selv om du bare behandler den andre oppgaven i sinnet ditt, svekker du din indre kraft. Hemmeligheten ligger i størst mulig separering av en prioritet fra den neste. Du bruker de to følgende teknikkene for dette formålet. 

Simplify-idè 10: Fordobl dine handlinger (A)

 

Binesfjorden Lofoten

Hemmeligheten med vellykkede og lykkelige mennesker er vanligvis, at de kan konsentrere seg fullt og helt om en sak. Selv om de har mye i hodet sitt, har de funnet en metode, slik at de mange forpliktelsene ikke hindrer hverandre gjensidig, istedenfor her-
sker det en god indre orden.

prioriteterOg denne rekkefølgen er helt enkel: Det viktigste først!

Teoretisk er dette helt klart, men i det daglige liv ser det helt annerledes ut. Muligens har du prøvd å bestemme deg for å prioritere, men har mislykkes på grunn av alle småtingene, og alle uforutsette distraksjoner. Ta simplify-tidsstien til et nytt område av selvledelse.

 

________

Simplify your life

Fra boken: “Simplify Your Life” av W.T. Küstenmacher og L.J. Seiwert

_______

Copyright © 2009-2020 Simplify Your Life

Del på bloggen

Bookmark and Share

____

BØKER TIL SALGS

Du kan kjøpe bøkene direkte ved å sende en e-mail til Jan Vig  med bestillingen og de nødvendige kontaktdataPå den måten støtter du også opp om bloggen og det arbeidet som blir gjort. :-)

MERK: Du får 40% rabatt på ny ordinær pris på bøkene ved å kjøpe de direkte fra meg.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: