Livsbalanse – tredje element:Relasjoner (R16)

_________

Kunsten å være en behagelig person

Det tredje elementet som utgjør livet ditt heter: relasjoner. I grunnen det viktigste du har, fordi de gir deg livstid. Gi bort tiden din, og den kommer dobbelt tilbake.

Vær vennlig

 Noen få vennlige ord, et ærlig smil koster deg ikke noe, og frembringer en god følelse hos din vis a vis. I alle våre livsroller avgjør måten som vi omgår våre medmennesker på, vår suksess og vår tilfredshet.

Et gammelt kinesisk visdomsord lyder: ”Den som ikke har et vennlig ansikt, bør ikke åpne en butikk.” Et smil er et budskap om god vilje. Det forskjønner dagen for enhver som ser det – og den som gir det, vinner sympati.  Den som beveger seg med en hær av rynker i panna, på den virker et smil som om solen bryter igjennom skyene. De som er under press fra foresatte, kunder, lærere, foreldre eller barn, gir et smil et håp –  viser dem, at det også i verden finnes glede. Sikkert er: I yrket er et vist nivå av vennlighet foreskrevet. Gi helt enkelt mer. Da får du også mer vennlighet tilbake. I det private glemmer vi ofte på grunn av stress, helt enkelt å være vennlige mot våre medmennesker. En liten veiledning:

 

Vennlige mennesker liker man helt enkelt –
de bringer lys og varme på grå dager,
og gjør livet for alle flottere.

 

Spor først opp hva omverdenen forstår under vennlig behandling. Spør dine barn, venner, kolleger og din partner etter de små ting, som de ønsker av deg.

Husker du situasjoner der du ble behandlet uvennlig av medmennesker. Og tenk ut en strategi, der du i en lignende situasjon bevisst styrer i mot – og ved hjelp av vennlighet tar vinden ut av seglene.

Skriv konkret opp hvordan din forestilling for mer vennlighet ser ut.

________

Se forøvrig artikkelen om din personlige lykkedagbok !_

____________

Se boken “ Bumerang prinsippet – mer tid til lykkeav Lothar J. Seiwert   som koster 220 kr. Den kan bestilles hos Simplify eller ved å sende en e-post. På den måten støtter du også opp om bloggen og det arbeidet som blir gjort :-)

bum150

Les mer i boken “Bumerang prinsippet – mer tid til lykke” av Lothar J. Seiwert

_____________

Copyright © 2009-2011 SIMPLIFY

Del på bloggen

Bookmark and Share

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: