Gi Livet retning (63)

IMG_2890

 

I tiden fremover vil vi ta for oss denne boken som innholder en rekke workshoper ved hjelp av tre skritt:

1. Å oppdage potensialet ditt (dine talenter, evner etc.)

2. Å gi retning (visjoner og mål)

3. Å være offensiv (det vil si handling)

 

Annet skritt: Gi retning (13)

119trans copy

»Et folk uten visjoner går til grunne.«

Livsvisdom  29,18

Å leve med mål(-foto) (6)

Hvordan visjoner modnes(1)  

Visjoner vokser og modnes, de utvikler seg i løpet av livet. Vi anbefaler deg regelmessig å bearbeide dem, for eksempel årlig. I mange coaching-samtaler med ledere har vi iakttatt hvilken positiv dynamikk som oppstår når visjoner ikke blir en enkelt aksjon, men utvikler seg og kan modne over tid.

Det finnes i historien forbausende eksempler på hvordan en visjon har gitt et helt liv en retning. Margret That­cher levde til hun var 21 år over kolonialbutikken til sin far. Det er blitt fortalt at hun ved å se ut av vinduet betraktet menneskene, og begynte å drømme om hvordan hun en dag ville drive politikk for disse menneskene.

Adriano Olivetti, en ung italiener sto som student en høstdag foran Underwood-verket i Connecticut/USA og stirret på det røde mursteinshuset. Underwood var den gang den største og mest kjente produsenten av skrivemaskiner. Adriano drømte at en dag ville et slikt byggverk tilhøre ham og navnet Olivetti ville garantere for den samme kvaliteten som Underwood. 34 år senere kom Adriano igjen til Amerika og kjøpte opp Underwood for 8,7 million dollar. Hans livsdrøm hadde gått i oppfyllelse.

Vi vil på dette tidspunktet ikke fortie, at det også kan finnes grenser for drømmer og visjoner.  Vi advarer mot falske vrangforestillinger om hva som er mulig, som mange motiva-sjonstrenere er opptatt av. Ordtaket som sirkulerer i Amerika, »If you can dream it, you can do it« (»Kan du drømme det, kan du gjøre det«) er i sin absolutthet galt. En 60-åring har ingen mulighet mer til å bli fotballproff; På dette stadiet må han akseptere sine naturlige grenser. Forfeilede visjoner styrter mennesker som til tross for sine store drømmer og enda større anstrengelser ikke når sine mål, inn i tvil og skyldfølelse. Den kjempemessige visjonen som først var inspirerende, viser seg dermed som lammende – fordi den visjonære føler i sitt indre, at han aldri vil oppnå den. Vi er ikke noe imot store visjoner, men regn med at veien dit er steinete, og at verden tilbyr en forbausende mengde av barrierer for at du skal snuble.

____

Gi150
Les mer om boken «Gi livet retning»

Copyright © 2009-2015  Simplify your life

 

 

_______

Copyright © 2009-2015 Simplify Your Life

Del på bloggen

Bookmark and Share

____

BØKER TIL SALGS

Du kan kjøpe bøkene direkte ved å sende en e-mail til Jan Vig  med bestillingen og de nødvendige kontaktdataPå den måten støtter du også opp om bloggen og det arbeidet som blir gjort MERK: Du får 40% rabatt på ny ordinær pris på bøkene ved å kjøpe de direkte fra meg

simpl150

Simplify Your Life. Denne boken har solgt i mer enn 2 millioner eksemplarer. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 268 NOK. Din pris 160 NOK.

__________

bal150 Balance Your life – Kunsten å¨lede seg selvLast ned informasjon her. Ordinær pris: 200 NOK. Din pris: 120 NOK

____________

nar150 Når du har det travelt, gå langsomt – Mer tid i en raskere verdenLast ned informasjon her. Ordinær pris: 200 NOK. Din pris: 120 NOK.

__

30min150 SimplifyGuiden – 30 minutter for din Work-Life-BalanceLast ned informasjon her. Ordinær pris: 90 NOK. Din pris 50 NOK

_____

bum150 Bumerang prinsippet mer tid til lykkeLast ned informasjon her. Ordinær pris: 280 NOK.Din pris 170 NOK

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: