Trinn 2 Livspyramiden – din økonomi 3

IMG_1927

Våre ideer for å forenkle livet (Simplify your life-tilsammen 33 ideer)vil bli presenter fra og med denne uken.   

Vi vil i bloggen vår å ha samme innhold på bloggen fra mandag til fredag. Dette for at flere skal få mer tid til å sette seg inn i stoffet som presenteres. 

Denne uken vil «Simplify-idè 6: Bli løst fra fortryllelsen vedrørende temaet penger»   være tilgjengelig fra mandag til fredag. 

Den trinnvise pyramidemodellen

Trinn 7: simplify – deg selv

Trinn 6: Simplify -ditt partnerskap

Trinn 5: Simplify – dine relasjoner

Trinn 4: Simplify – din helse

Trinn 3: Simplify – din tid

Trinn 2: Simplify – din personlige økonomi

Trinn 1: Simplify- dine ting

Trinn 2 i din livspyramide: Simplify-din økonomi

simplify - din økonomi

  • Simplify-idè 5: Bli kvitt pengeblokader
  • Simplify-idè 6: Bli løst fra fortryllelsen vedrørende temaet penger
  • Simplify-idè 7: Bli kvitt din gjeld
  • Simplify-idè 8: Fri deg fra sikkerhet- stanken
  • Simplify-idè 9: Finn ditt eget begrep rikdom

Simplify-idèer

Hver simplify-idè som vi introduserer til deg, baserer på et enkelt prinsipp: Mindre er mer. Du oppnår mer når du reverserer spiralen til det kompliserte. Det er derfor vi sier: Halve ting istedet for å fordoble dem, rydd vekk heller enn å stable opp en haug med skrap, avslapping i stedet for stress, sette tempoet ned istedenfor akselerasjon. Integrerer du disse prinsippene bevisst i ditt daglige liv vil du merke at du befinner deg i midten på din simplify-vei.

 

Simplify-idè 6: Bli løst fra fortryllelsen vedrørende temaet penger (B)

 

Penger betyr: Å utnytte muligheter

Det neste trinnet til virkelig rikdom er mottoet: Færre ting, mer penger. På den måten investerer du ikke bare i nåtiden, men for fremtiden. Penger som er i kretsløp har en anledning til å øke, likegyldig om det er investert i aksjer, eiendom, eller i ditt eget selskap. Selv om du samler det du tjener uten renter i en skoeske, betyr penger muligheter. Ting derimot betyr at beslutningen er truffet, og en slutt på valgfriheten din.
Tenk på penger som et kretsløp, som må flyte.

pengenes kretsløp

Så snart som du bekymrer deg, og av den grunn ikke bruker noe mer penger, og bare tenker på deg selv, stanser flyten. Et samfunn der alle sitter på pengene forblir fattig. Et sam- funn der alle bringer pengene i omløp, holder strømmen seg i gang, og alle er dermed forbundet med hverandre (latinsk: konjunktur).

Mange selvstendige næringsdrivende kjenner til dette i faser:

Når inntekten stopper opp, blir man sparsommelig. Kontaktene blir færre, og deres egen reserverthet overføres til kundene – en ond sirkel. Akkurat i krisetider er det bedre å investere i reklame, nettverk og PR. Dessuten er det i finansielt trange tider fristende å akseptere eth- vert oppdrag. Men da taper man overblikket for de virkelige lukrative langsiktige perspektivene.

Simplify-idè 6: Bli løst fra fortryllelsen vedrørende temaet penger (A)

 

Å bli “økonomisk uavhengig” betyr å ha nok penger, slik at det sjelden blir hovedtemaet i livet ditt. Det oppnår du når inntek- ten din ligger betydelig høyere enn behovet ditt. Simplify-rådet lyder derfor: Enten reduserer du behovet ditt eller øker inntekten din. De følgende simplify-skrittene baserer på denne fundamentale idéen.

For mange eiendeler blokkerer pengestrømmen

Du har brukt mye penger på å skaffe deg ting. Du vil gjerne beholde gjenstandene for å føle deg rik gjennom eiendelene, og du er engstelig for tap. Imidlertid, det er denne frykten som berøver deg anledningen til å få mer. En spesiell karakteristikk av unødvendig ballast er at det øker og danner negativ rentesrente. Penger som brukes på ting som ikke genererer mer penger er død kapital. Det vitale kretsløp av penger brytes dermed. Det er derfor det også er viktig med opprydningsaksjonene i trinn 1 for å forbedre din økonomiske situasjon.

Anerkjennelse gjør deg rik

Mange mennesker tror at de føler seg rik når de eier mye. Men vi blir bare virkelig rike gjennom anerkjennelsen av menneskene omkring oss. Så styr hjertet ditt mot mennesker, ikke ting. Det viktigste i livet er det du ikke kan kjøpe med penger: Din partner, dine barn, din familie. Tingene du kjøper med penger må ikke ta oppmerksomheten din bort fra mennesker.

 

________

Simplify your life

Fra boken: “Simplify Your Life” av W.T. Küstenmacher og L.J. Seiwert

_______

Copyright © 2009-2019 Simplify Your Life

Del på bloggen

Bookmark and Share

____

BØKER TIL SALGS

Du kan kjøpe bøkene direkte ved å sende en e-mail til Jan Vig  med bestillingen og de nødvendige kontaktdataPå den måten støtter du også opp om bloggen og det arbeidet som blir gjort. :-)

MERK: Du får 40% rabatt på ny ordinær pris på bøkene ved å kjøpe de direkte fra meg.

 Gi livet retningBoken I tre skritt til en selvbestemt fremtid av Jörg W. Knobloch. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 200 NOK. Din pris: 120 NOK.

__________

Slow down your lifeBoken av Kai Romhardt.  Last ned informasjon her. Ordinær pris: 150 NOK. Din pris 90 NOK.

Simplify your lifeSimplify Your Life. Denne boken har solgt i mer enn 2 millioner eksemplarer. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 268 NOK. Din pris 160 NOK.

________

Balance your lifeBalance Your life – Kunsten å¨lede seg selv. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 200 NOK. Din pris: 120 NOK.

Når du har det travelt, gå langsomtNår du har det travelt, gå langsomt – Mer tid i en raskere verden. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 200 NOK. Din pris: 120 NOK.

______

SimplifyGuidenSimplifyGuiden – 30 minutter for din Work-Life-Balance. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 90 NOK. Din pris 50 NOK

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: