Trinn 2 Livspyramiden – din tid 27-29

IMG_3565

Våre ideer for å forenkle livet (Simplify your life-tilsammen 33 ideer)presenteres.   

Vi vil i bloggen vår å ha samme innhold på bloggen fra mandag til fredag. Dette for at flere skal få mer tid til å sette seg inn i stoffet som presenteres. 

Denne uken vil «Simplify-idè 13:Sett ned tempoet i livet ditt»  være tilgjengelig fra mandag til fredag. 

Den trinnvise pyramidemodellen

Trinn 7: simplify – deg selv

Trinn 6: Simplify -ditt partnerskap

Trinn 5: Simplify – dine relasjoner

Trinn 4: Simplify – din helse

Trinn 3: Simplify – din tid

Trinn 2: Simplify – din personlige økonomi

Trinn 1: Simplify- dine ting

Trinn 3 i din livspyramide: Simplify-din tid

Simplify tiden din

  • Simplify-idè 10: Fordobl dine handlinger
  • Simplify-idè11: Avskaff perfeksjonismen i livet ditt
  • Simplify-idè 12: Gjør belastningen mindre ved konsekvent å si «nei»
  • Simplify-idè 13: Sett ned tempoet i livet ditt
  • Simplify-idè14: Flykt av og til

 

Simplify-idèer

Hver simplify-idè som vi introduserer til deg, baserer på et enkelt prinsipp: Mindre er mer. Du oppnår mer når du reverserer spiralen til det kompliserte. Det er derfor vi sier: Halve ting istedet for å fordoble dem, rydd vekk heller enn å stable opp en haug med skrap, avslapping i stedet for stress, sette tempoet ned istedenfor akselerasjon. Integrerer du disse prinsippene bevisst i ditt daglige liv vil du merke at du befinner deg i midten på din simplify-vei.

Lær å styr tiden din aktivt.

Når vi ser på temaet tid, er utgangssituasjonen så klar og riktig som ved ingen annen ressurs. Hvert menneske har 24 timer pr. dag til rådighet. Så hvorfor har noen folk “ikke tid”, mens andre kjeder seg? Fordi språket villeder: Den som “ikke har tid”, har ikke uorden med tiden sin, men med sine oppgaver. Det er så mange ting, for store og for uviktige ting, som personen pakket inn i sine 24 timer. Simplify betyr ikke å “spare tid” men å “spare oppgaver”. Det er ikke et spørsmål om å forvalte tid, men seg selv. Det er hemmeligheten på det tredje trinnet i livspyramiden din. Å rydde en sti ved å fjerne overflødige aktiviteter, og gjøre en av dine mange aktiviteter om til den viktigste. Da opplever du den herlige følelsen av å være herre over tiden din, og ha klatret opp på det neste trinnet på simplify-veien.

 

Simplify-idè 13 Sett ned tempoet i livet ditt (C)

 

spenning

Oppdag kreativ langsomhet 

Finn din indre “tidstyv”(B)

Det er ikke bare folk omkring deg, som stjeler tiden din. Vår egen personlighetsstruktur spiller en meget større rolle her, enn mange folk tror. Her er de viktigste typene av tidsrøvende konstruksjoner:

Tidstyv 2: De 1 000 småoppgavene

Du ønsker virkelig i dag å få gjort selvangivelsen. En viktig, men ubehagelig oppgave. Først tar du ”bare” en titt gjennom posten, avtaler ”bare” en termin hos legen, tilrettelegger ”bare” et konsertbesøk, som du ser frem til – og så er halve dagen gått.

Simplify-løsningen: Bli enig med deg selv om at først etter en times arbeid med selvangivelsen kan du overhode tenke på noe annet. En time er en oversiktlig, menneskevennlig periode. Etter en time er du ofte så oppslukt av oppgaven, at 1 000 småoppgavene har tapt sin tiltrekning.

Simplify-idè 13 Sett ned tempoet i livet ditt (B)

 

spindelvevet

Oppdag kreativ langsomhet 

 

Finn din indre “tidstyv”(A)

Det er ikke bare folk omkring deg, som stjeler tiden din. Vår egen personlighetsstruktur spiller en meget større rolle her, enn mange folk tror. Her er de viktigste typene av tidsrøvende konstruksjoner:

Tidstyv 1: Den høye standarden

På grunn av dine personlige verdiforestillinger forventer du mer av deg selv, enn det du kan klare å gjøre i tiden som er tilgjengelig.

Simplify-løsningen: Senk dine standarder. Snu orienteringen bort fra ekstern bestemmelse til selvbestemmelse. Dine verdier, som fast- setter dine standarder, er vanligvis knyttet til din oppdragelse og dine foreldre. Forestill deg dine foreldre i tankene dine og si: “Jeg takker dere for alt dere har gjort for meg. Men nå står jeg på egne ben og jeg gjør tingene på min måte.”

Simplify-idè 13 Sett ned tempoet i livet ditt (A)

 

steinhytta

Oppdag kreativ langsomhet

kreativ langsomhet

Enhver av oss har, som vi tidligere har nevnt, 24 timer til rådighet hver dag. Men våre personlige klokker tikker i ulik takt. Noen eksperter kaller takten av din indre klokke for “egen tid”. Lederens tid, kundenes tid eller familiens tid kaller de for “fremmed tid”. Et vesentlig skritt på simplify-veien er å bringe disse to rytmene i harmoni med hverandre.

Finn din “egen tid”

Sett sammen en liste over hvilke oppgaver du helst gjør og gjør best til hvilken tider på dagen. Under hvilke forhold arbeider du mest effektivt? Hva er din ideale tid for å stå opp og gå til sengs. Ønsker du å ta en middagslur?

På en annen liste skriver du ned dine arbeidstider for minst en uke, og avgjør kvaliteten av ditt arbeid på en subjektiv basis. Med disse listene kan du snart finne ut hvilke “tidsmønster” som er idéelt for deg. Klarlegg så med lederen din, medarbeiderne dine og din familie hvordan din arbeidstid på bakgrunn av dette kan optimeres.

For eksempel, kan du forskyve møter fra formiddagen (din egen personlig beste tid) til tidlig om ettermiddagen (din personlig dårligste tid for å arbeide alene). Eller du blir enig med din arbeidsgiver og din familie, at du arbeider tre kvelder hjemme (din kreativeste tid) og i kompensasjon for dette får du to ettermiddager sammen med familien.

 

________

Simplify your life

Fra boken: “Simplify Your Life” av W.T. Küstenmacher og L.J. Seiwert

_______

Copyright © 2009-2020 Simplify Your Life

Del på bloggen

Bookmark and Share

____

BØKER TIL SALGS

Du kan kjøpe bøkene direkte ved å sende en e-mail til Jan Vig  med bestillingen og de nødvendige kontaktdataPå den måten støtter du også opp om bloggen og det arbeidet som blir gjort. :-)

MERK: Du får 40% rabatt på ny ordinær pris på bøkene ved å kjøpe de direkte fra meg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: