Trinn 2 Livspyramiden – din tid 61-64

IMG_3565

Våre ideer for å forenkle livet (Simplify your life-tilsammen 33 ideer)presenteres.   

Vi vil i bloggen vår å ha samme innhold på bloggen fra mandag til fredag. Dette for at flere skal få mer tid til å sette seg inn i stoffet som presenteres. 

Denne uken vil «Simplify-idè 13:Sett ned tempoet i livet ditt»  være tilgjengelig fra mandag til fredag. 

Den trinnvise pyramidemodellen

Trinn 7: simplify – deg selv

Trinn 6: Simplify -ditt partnerskap

Trinn 5: Simplify – dine relasjoner

Trinn 4: Simplify – din helse

Trinn 3: Simplify – din tid

Trinn 2: Simplify – din personlige økonomi

Trinn 1: Simplify- dine ting

Trinn 3 i din livspyramide: Simplify-din tid

Simplify tiden din

  • Simplify-idè 10: Fordobl dine handlinger
  • Simplify-idè11: Avskaff perfeksjonismen i livet ditt
  • Simplify-idè 12: Gjør belastningen mindre ved konsekvent å si «nei»
  • Simplify-idè 13: Sett ned tempoet i livet ditt
  • Simplify-idè14: Flykt av og til

 

Simplify-idèer

Hver simplify-idè som vi introduserer til deg, baserer på et enkelt prinsipp: Mindre er mer. Du oppnår mer når du reverserer spiralen til det kompliserte. Det er derfor vi sier: Halve ting istedet for å fordoble dem, rydd vekk heller enn å stable opp en haug med skrap, avslapping i stedet for stress, sette tempoet ned istedenfor akselerasjon. Integrerer du disse prinsippene bevisst i ditt daglige liv vil du merke at du befinner deg i midten på din simplify-vei.

Lær å styr tiden din aktivt.

Når vi ser på temaet tid, er utgangssituasjonen så klar og riktig som ved ingen annen ressurs. Hvert menneske har 24 timer pr. dag til rådighet. Så hvorfor har noen folk “ikke tid”, mens andre kjeder seg? Fordi språket villeder: Den som “ikke har tid”, har ikke uorden med tiden sin, men med sine oppgaver. Det er så mange ting, for store og for uviktige ting, som personen pakket inn i sine 24 timer. Simplify betyr ikke å “spare tid” men å “spare oppgaver”. Det er ikke et spørsmål om å forvalte tid, men seg selv. Det er hemmeligheten på det tredje trinnet i livspyramiden din. Å rydde en sti ved å fjerne overflødige aktiviteter, og gjøre en av dine mange aktiviteter om til den viktigste. Da opplever du den herlige følelsen av å være herre over tiden din, og ha klatret opp på det neste trinnet på simplify-veien.

 

Simplify-idè 13: Sett ned tempoet i livet ditt (MM)

 

nysgjerrigper

Stopp de som forstyrrer (I)

Dette er et problem som like gjerne forekommer hjemme, som i yrkeslivet: Du har bestemt deg for noe, er midt i et arbeid og så blir du avbrutt. Av kollegaer, foresatte, underordnede, noen som ringer, eller besøkende, kone, mann, eller barn.
Du unngår de typiske avbrytelsene om du bruker de riktige teknikkene. Det er mulig bruke et hjelpemiddel uten å gjøre deg upopulær hos andre mennesker.

Simplifyavbrytelsesstopper for kollegaer og folk på samme nivå (B)

Vær klar og tydelig

Om det står en skvaldrebøtte i døråpningen din, vend bare hodet kort mot dem, og si vennlig og bestemt: “Jeg er akkurat opptatt med et vanskelig punkt og ønsker å få gjort dette ferdig for kunden idag. Etterpå har jeg mer tid. Takk for at du har forståelse for det.” Med et hyggelig smil og nikk vender du deg straks tilbake til arbeidet ditt.

Forhindr småprat

Plei det sosiale nettverket om morgenen, ettermiddagen og på slutten av dagen ved vennlig, klart begrenset tidsmessige småprat. På denne måten utrykker du respekten for kollegaene. Noen avbrytelser fra kollegaer er instinktivt et forsøk på å sjekke solidariteten i gruppen. Fem minutter hver dag er helt tilstrekkelig til dette formålet.

La oss være ærlige…

Prøv selvkritisk, hvor stor din egen andel av avbrytelsene er. Elsker du selv en en liten prat? Er du redd for å støte vekk folk ved å avsondre deg fra andre, eller å bli stemplet som en ”outsider”? Kan det muligens være at du gjennom arbeidet ditt er overbelastet eller for lite belastet, og du derfor ubevisst er åpen for en avbrytelse?

Simplify-idè 13: Sett ned tempoet i livet ditt (LL)

 

Blomsten

Stopp de som forstyrrer (H)

Dette er et problem som like gjerne forekommer hjemme, som i yrkeslivet: Du har bestemt deg for noe, er midt i et arbeid og så blir du avbrutt. Av kollegaer, foresatte, underordnede, noen som ringer, eller besøkende, kone, mann, eller barn.
Du unngår de typiske avbrytelsene om du bruker de riktige teknikkene. Det er mulig bruke et hjelpemiddel uten å gjøre deg upopulær hos andre mennesker.

 

Simplifyavbrytelsesstopper for kollegaer og folk på samme nivå

Vær diplomatisk

Forsøk gjensidig forståelse og regelmessig kommunikasjon til fastlagte tider. Forklar kollegaene dine, at du arbeider best i løpet av en spesiell tid på dagen på grunn av ditt indre biologiske ur. Heng en notis på døren: Ikke forstyrr mellom klokken to og fire om ettermiddagen. Bli enige med kollegaer om en fast tid hver dag eller uke, der dere diskuterer temaer av felles interesse.

Gå foran med et godt eksempel

Uansett hva du gjør, ikke distraher andre kollegaer i arbeidet deres ved at du står uanmeldt i døråpningen. Ring dem og bli enig om en tid. På denne måten kan du i en bedrift med en hektisk alt-straks-kultur på et fornuftig vis redusere tempoet.

Simplify-idè 13: Sett ned tempoet i livet ditt (KK)

 

træet

Stopp de som forstyrrer (G)

Dette er et problem som like gjerne forekommer hjemme, som i yrkeslivet: Du har bestemt deg for noe, er midt i et arbeid og så blir du avbrutt. Av kollegaer, foresatte, underordnede, noen som ringer, eller besøkende, kone, mann, eller barn.
Du unngår de typiske avbrytelsene om du bruker de riktige teknikkene. Det er mulig bruke et hjelpemiddel uten å gjøre deg upopulær hos andre mennesker.

Simplifyavbrytelsesstopper for medarbeiderne som blir forstyrret av sine ledere (B)

Mange ledere forventer fremdeles, at deres medarbeidere lar alt ligge når de kaller på dem. Ikke sjeldent må medarbeideren vente til lederen har avsluttet en telefonsamtale eller sagt adjø til en besøkende. Følgende tiltak kan være nyttig:

Avansert planlegging

Vær proaktiv i steden for reaktiv. Vent ikke ved viktige prosjekter til lederen kaller på deg. Ta initiativ og foreslå et møte som passer for begge parter. Fordelen er at du har tid til å forberede deg, og sparer tid for begge.

La oss være ærlige …

Prøv selvkritisk om lederen din er den som forstyrrer arbeidet ditt. Hvis han er godt organisert, setter klare mål, definerer prioriteter og bare forstyrrer deg i arbeidet av gode grunner, da stjeler han eller hun egentlig ikke tiden din. Om du likevel erfarer, at det at han/hun dukker opp forstyrrer, har det som oftest andre grunner. Du forbinder muligens frustrasjonen av en helt annen art ubevisst med lederen din. Forsøk å finne ut de virkelige grunnene. Kanskje vil du bytte jobb eller få mer selvtillit.

Simplify-idè 13: Sett ned tempoet i livet ditt (JJ)

 

veggen i nye farger

Stopp de som forstyrrer (F)

Dette er et problem som like gjerne forekommer hjemme, som i yrkeslivet: Du har bestemt deg for noe, er midt i et arbeid og så blir du avbrutt. Av kollegaer, foresatte, underordnede, noen som ringer, eller besøkende, kone, mann, eller barn.
Du unngår de typiske avbrytelsene om du bruker de riktige teknikkene. Det er mulig bruke et hjelpemiddel uten å gjøre deg upopulær hos andre mennesker.

Simplifyavbrytelsesstopper for medarbeiderne som blir forstyrret av sine ledere (A)

Mange ledere forventer fremdeles, at deres medarbeidere lar alt ligge når de kaller på dem. Ikke sjeldent må medarbeideren vente til lederen har avsluttet en telefonsamtale eller sagt adjø til en besøkende. Følgende tiltak kan være nyttig:

Ta arbeidet med deg

Hvis mulig, ta dokumenter som du bearbeider med deg, mens du venter på lederen på forværelset. På denne måten bruker du tiden optimalt og etterlater et godt inntrykk.

muren

 

________

Simplify your life

Fra boken: “Simplify Your Life” av W.T. Küstenmacher og L.J. Seiwert

_______

Copyright © 2009-2020 Simplify Your Life

Del på bloggen

Bookmark and Share

____

BØKER TIL SALGS

Du kan kjøpe bøkene direkte ved å sende en e-mail til Jan Vig  med bestillingen og de nødvendige kontaktdataPå den måten støtter du også opp om bloggen og det arbeidet som blir gjort. :-)

MERK: Du får 40% rabatt på ny ordinær pris på bøkene ved å kjøpe de direkte fra meg.

 Gi livet retningBoken I tre skritt til en selvbestemt fremtid av Jörg W. Knobloch. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 200 NOK. Din pris: 120 NOK.

__________

Slow down your lifeBoken av Kai Romhardt.  Last ned informasjon her. Ordinær pris: 150 NOK. Din pris 90 NOK.

Simplify your lifeSimplify Your Life. Denne boken har solgt i mer enn 2 millioner eksemplarer. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 268 NOK. Din pris 160 NOK.

________

Balance your lifeBalance Your life – Kunsten å¨lede seg selv. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 200 NOK. Din pris: 120 NOK.

Når du har det travelt, gå langsomtNår du har det travelt, gå langsomt – Mer tid i en raskere verden. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 200 NOK. Din pris: 120 NOK.

______

SimplifyGuidenSimplifyGuiden – 30 minutter for din Work-Life-Balance. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 90 NOK. Din pris 50 NOK

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: