Trinn 2 Livspyramiden – din tid 80-84

IMG_3565

Våre ideer for å forenkle livet (Simplify your life-tilsammen 33 ideer)presenteres.   

Vi vil i bloggen vår å ha samme innhold på bloggen fra mandag til fredag. Dette for at flere skal få mer tid til å sette seg inn i stoffet som presenteres. 

Denne uken vil «Simplify-idè 13:Sett ned tempoet i livet ditt»  være tilgjengelig fra mandag til fredag. 

Den trinnvise pyramidemodellen

Trinn 7: simplify – deg selv

Trinn 6: Simplify -ditt partnerskap

Trinn 5: Simplify – dine relasjoner

Trinn 4: Simplify – din helse

Trinn 3: Simplify – din tid

Trinn 2: Simplify – din personlige økonomi

Trinn 1: Simplify- dine ting

Trinn 3 i din livspyramide: Simplify-din tid

Simplify tiden din

  • Simplify-idè 10: Fordobl dine handlinger
  • Simplify-idè11: Avskaff perfeksjonismen i livet ditt
  • Simplify-idè 12: Gjør belastningen mindre ved konsekvent å si «nei»
  • Simplify-idè 13: Sett ned tempoet i livet ditt
  • Simplify-idè14: Flykt av og til

 

Simplify-idèer

Hver simplify-idè som vi introduserer til deg, baserer på et enkelt prinsipp: Mindre er mer. Du oppnår mer når du reverserer spiralen til det kompliserte. Det er derfor vi sier: Halve ting istedet for å fordoble dem, rydd vekk heller enn å stable opp en haug med skrap, avslapping i stedet for stress, sette tempoet ned istedenfor akselerasjon. Integrerer du disse prinsippene bevisst i ditt daglige liv vil du merke at du befinner deg i midten på din simplify-vei.

Lær å styr tiden din aktivt.

Når vi ser på temaet tid, er utgangssituasjonen så klar og riktig som ved ingen annen ressurs. Hvert menneske har 24 timer pr. dag til rådighet. Så hvorfor har noen folk “ikke tid”, mens andre kjeder seg? Fordi språket villeder: Den som “ikke har tid”, har ikke uorden med tiden sin, men med sine oppgaver. Det er så mange ting, for store og for uviktige ting, som personen pakket inn i sine 24 timer. Simplify betyr ikke å “spare tid” men å “spare oppgaver”. Det er ikke et spørsmål om å forvalte tid, men seg selv. Det er hemmeligheten på det tredje trinnet i livspyramiden din. Å rydde en sti ved å fjerne overflødige aktiviteter, og gjøre en av dine mange aktiviteter om til den viktigste. Da opplever du den herlige følelsen av å være herre over tiden din, og ha klatret opp på det neste trinnet på simplify-veien.

 

Simplify-idè 13: Sett ned tempoet i livet ditt (EEE)

speiling vannet

Demm opp for informasjonsstrømmen (F)

Vi bruker mer og mer tid på medier. Flommen av informasjon og underholdning kjenner ingen grenser mer. Hvert nytt medium opptrer med løftet om å forenkle livet vårt, men ingen av de gamle mediene faller virkelig bort. Finn også her din simplify-vei og velg ut ifra følgende forslag, de som passer deg:

Les informasjonstjenester

Her er litt egenreklame: Som forberedelse for denne boken leste vi igjennom mer enn 650 tyske og amerikansk bøker – en to meters høy og to meters bred bokhylle. I bokens ca. 300 sider, får du et sammendrag av en hel stabel av bøker på godt over tolv meters høyde, som koster over 60.000 NOK pluss mye lesetid.

Simplify-idè 13: Sett ned tempoet i livet ditt (DDD)

Demm opp for informasjonsstrømmen (E)

Vi bruker mer og mer tid på medier. Flommen av informasjon og underholdning kjenner ingen grenser mer. Hvert nytt medium opptrer med løftet om å forenkle livet vårt, men ingen av de gamle mediene faller virkelig bort. Finn også her din simplify-vei og velg ut ifra følgende forslag, de som passer deg:

Presenter barnebøker med forsiden opp

For å motivere barn og unge mennesker til å lese, gjør som bokhandlerne, og still en eller to bøker med tittelsiden opp, helt forrest i hyllen (hver uke en ny). Det signaliserer til barnet: “Så flott! Det har jeg også!” og formidler det under-bevisste budskapet “bøker er viktig”.

Simplify-idè 13: Sett ned tempoet i livet ditt (CCC)

Demm opp for informasjonsstrømmen (D)

Vi bruker mer og mer tid på medier. Flommen av informasjon og underholdning kjenner ingen grenser mer. Hvert nytt medium opptrer med løftet om å forenkle livet vårt, men ingen av de gamle mediene faller virkelig bort. Finn også her din simplify-vei og velg ut ifra følgende forslag, de som passer deg:

Notisbok istedenfor lapper

Når du noterer noe, så gjør det i tidsplanleggeren din eller i en liten notisbok, hvor alt kommer inn, som ikke skal bli glemt. Lapper som flyter omkring distraherer konsentrasjonen din.

Redusér daglig reklamemateriell

T-skjorter og skyggeluer med reklamebudskap, kaffekopper med slagord for merkevarer, morsomme mottoer på kjøleskapet, penner med firmainformasjon, og tusen andre gjenstander rundt deg, sender informasjon som forstyrrer underbevisstheten din. Forby disse samlede avledningsmanøvrene fra synsfeltet. For eksempel: Overfør cornflakes fra forpakningsmaterialet med reklame til en enkel stor glassbeholder.

Simplify-idè 13: Sett ned tempoet i livet ditt (BBB)

fjell,gress og vann

Demm opp for informasjonsstrømmen (C)

Vi bruker mer og mer tid på medier. Flommen av informasjon og underholdning kjenner ingen grenser mer. Hvert nytt medium opptrer med løftet om å forenkle livet vårt, men ingen av de gamle mediene faller virkelig bort. Finn også her din simplify-vei og velg ut ifra følgende forslag, de som passer deg:

Ikke les dagsaviser

Å lese avisen ved frokosten, er en hyggelig vane. Informasjonsinnholdet er vanligvis minimalt. Selv gode dagsaviser har vanligvis bare en artikkel som stimulerer deg så mye, at du vil fortelle andre mennesker om den. Og vær ærlig: Hva ville være tapt, om du ikke hadde lest denne artikkelen?

Simplify-triks: Delegér avislesningen til andre familiemedlemmer.

Om det er noe virkelig interessant, blir du snart klar over det av deg selv. Den daglig informasjonen får du fra bilradioen, kjøkkenradioen (et godt sted å lytte til radioen), eller i kveldsnyhetene. Det er bedre å lese fagtidsskrifter ved frokosten, fortrinnsvis utvalgte artikler. Eller, enda bedre, bruk denne tiden til kommunikasjon med familien. Arbeidsmøter er uunngåelig i yrkeslivet – i privatlivet er det “frokost- konferanser”.nHvis du ikke kan skille deg fra avisen din, les bare utvalgte deler som inneholder nyttig informasjon, (f.eks. økonomidelen eller politiske kommentarer). Bla overhodet ikke i gjennom resten. Tiden det tar er enorm – sammenliknet med resultatet.

Simplify-idè 13: Sett ned tempoet i livet ditt (AAA)

havet og treformasjonen

Demm opp for informasjonsstrømmen (B)

Vi bruker mer og mer tid på medier. Flommen av informasjon og underholdning kjenner ingen grenser mer. Hvert nytt medium opptrer med løftet om å forenkle livet vårt, men ingen av de gamle mediene faller virkelig bort. Finn også her din simplify-vei og velg ut ifra følgende forslag, de som passer deg:

 

Les tidsskrifter med kniv

Når du oppdaget en informativ artikkel, skjærer du den ut. På den måten unngår du å samle en haug av tidsskrifter “fordi det er noe i det jeg vil lese”.

Putt et eget stikkordsregister i bøker

Når du finner noe interessant i en bok, lag ditt eget stikkordsregister (med sidetall) på innsiden av baksiden. Det gjør det lett å finne de “gode stedene” igjen. Det hjelper også deg selv til å lese mer bevisst og strukturert.

boken

Om dette er for mye arbeid for deg, bruk fargete klebemerker. Som regel finner du tre til ti steder i en bok som du referere til senere, og vil ha tilgang til. Fargemerkene (som du fortrinnsvis setter på toppen av boken) gjør deg i stand til finne stedene raskt igjen. Dessuten ser du også med et blikk, at du engang har lest denne boken intensivt.
Dette gjelder ikke bare for fagbøker, men også romaner. Hvis det er et sted, som rører deg, anbring en etikett der!

 

________

Simplify your life

Fra boken: “Simplify Your Life” av W.T. Küstenmacher og L.J. Seiwert

_______

Copyright © 2009-2020 Simplify Your Life

Del på bloggen

Bookmark and Share

____

BØKER TIL SALGS

Du kan kjøpe bøkene direkte ved å sende en e-mail til Jan Vig  med bestillingen og de nødvendige kontaktdataPå den måten støtter du også opp om bloggen og det arbeidet som blir gjort. :-)

MERK: Du får 40% rabatt på ny ordinær pris på bøkene ved å kjøpe de direkte fra meg.

 Gi livet retningBoken I tre skritt til en selvbestemt fremtid av Jörg W. Knobloch. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 200 NOK. Din pris: 120 NOK.

__________

Slow down your lifeBoken av Kai Romhardt.  Last ned informasjon her. Ordinær pris: 150 NOK. Din pris 90 NOK.

Simplify your lifeSimplify Your Life. Denne boken har solgt i mer enn 2 millioner eksemplarer. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 268 NOK. Din pris 160 NOK.

________

Balance your lifeBalance Your life – Kunsten å¨lede seg selv. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 200 NOK. Din pris: 120 NOK.

Når du har det travelt, gå langsomtNår du har det travelt, gå langsomt – Mer tid i en raskere verden. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 200 NOK. Din pris: 120 NOK.

______

SimplifyGuidenSimplifyGuiden – 30 minutter for din Work-Life-Balance. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 90 NOK. Din pris 50 NOK

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: