Trinn 2 Livspyramiden – din tid 85-88

IMG_3565

Våre ideer for å forenkle livet (Simplify your life-tilsammen 33 ideer)presenteres.   

Vi vil i bloggen vår å ha samme innhold på bloggen fra mandag til fredag. Dette for at flere skal få mer tid til å sette seg inn i stoffet som presenteres. 

Denne uken vil «Simplify-idè 13:Sett ned tempoet i livet ditt»  være tilgjengelig fra mandag til fredag. 

Den trinnvise pyramidemodellen

Trinn 7: simplify – deg selv

Trinn 6: Simplify -ditt partnerskap

Trinn 5: Simplify – dine relasjoner

Trinn 4: Simplify – din helse

Trinn 3: Simplify – din tid

Trinn 2: Simplify – din personlige økonomi

Trinn 1: Simplify- dine ting

Trinn 3 i din livspyramide: Simplify-din tid

Simplify tiden din

  • Simplify-idè 10: Fordobl dine handlinger
  • Simplify-idè11: Avskaff perfeksjonismen i livet ditt
  • Simplify-idè 12: Gjør belastningen mindre ved konsekvent å si «nei»
  • Simplify-idè 13: Sett ned tempoet i livet ditt
  • Simplify-idè14: Flykt av og til

 

Simplify-idèer

Hver simplify-idè som vi introduserer til deg, baserer på et enkelt prinsipp: Mindre er mer. Du oppnår mer når du reverserer spiralen til det kompliserte. Det er derfor vi sier: Halve ting istedet for å fordoble dem, rydd vekk heller enn å stable opp en haug med skrap, avslapping i stedet for stress, sette tempoet ned istedenfor akselerasjon. Integrerer du disse prinsippene bevisst i ditt daglige liv vil du merke at du befinner deg i midten på din simplify-vei.

Lær å styr tiden din aktivt.

Når vi ser på temaet tid, er utgangssituasjonen så klar og riktig som ved ingen annen ressurs. Hvert menneske har 24 timer pr. dag til rådighet. Så hvorfor har noen folk “ikke tid”, mens andre kjeder seg? Fordi språket villeder: Den som “ikke har tid”, har ikke uorden med tiden sin, men med sine oppgaver. Det er så mange ting, for store og for uviktige ting, som personen pakket inn i sine 24 timer. Simplify betyr ikke å “spare tid” men å “spare oppgaver”. Det er ikke et spørsmål om å forvalte tid, men seg selv. Det er hemmeligheten på det tredje trinnet i livspyramiden din. Å rydde en sti ved å fjerne overflødige aktiviteter, og gjøre en av dine mange aktiviteter om til den viktigste. Da opplever du den herlige følelsen av å være herre over tiden din, og ha klatret opp på det neste trinnet på simplify-veien.

 

Simplify-idè 13: Sett ned tempoet i livet ditt (III)

 

stripe i fjellet

 

Forenkl kommunikasjonen din (B)

De færreste mennesker liker å skrive. Den som må forfatte en tekst, skyver denne oppgaven foran seg så lenge som mulig. Det viktigste simplify-rådet til dette temaet lyder: Legg listen lavere! Skriv ikke fullkomment, men halvperfekt, bekymr deg ikke over stil eller skrivefeil. Få den ubehagelige oppgaven gjort, jo raskere, desto bedre. Her er et par utprøvde tips til forenkling.

Simplify dine e-mail A)

“Du har 35 nye meldinger.” Flere og flere arbeidstakere hilses av sine datamaskiner med et slikt budskap. I tillegg til brev og fakser, må et stadig stigende antall elektroniske budskap tas hensyn til og behandles. I mange selskaper blir medarbeiderne skolert av spesialister, slik at de ved siden av bearbeidingen av e-mail får gjort andre aktiviteter. En av disse spesialistene er Nathan Zeldes, produktivitetsleder på Intel Israel. Her er hans råd:

Slett meldinger, uten å se på dem

Se nøye på innkurvens avsendere og tema, før du leser den enkelte melding. Mange meldinger kan du slette ulest. E-post programmer som ”Outlook” har filtre som tillater deg å forkaste visse typer av uønskede meldinger fra starten. For eksempel, er e-post med tema i emnelinjen som regel amerikansk reklameannonser når de er med store bokstaver.

Putt meldinger i mapper

Lag et fornuftig arkiveringssystem på pc-en din. Ikke misbruk innkurven som samlebeholder for lagring, men legg budskapene etter å ha lest dem i prosjekt relaterte mapper.

Svar straks

Utnytt den store fordelen med e-post: Den raske svarmuligheten. Dette bør bli din andre natur. Etter at du har
lest meldingen, enten svar eller fjern den. Hvis du må arbeide noe, før du kan gi et fullstendig svar, skriver du en kort tilbakemelding i mellomtiden.

Simplify-idè 13: Sett ned tempoet i livet ditt (HHH)

 

rullesteiner

Forenkl kommunikasjonen din (A)

De færreste mennesker liker å skrive. Den som må forfatte en tekst, skyver denne oppgaven foran seg så lenge som mulig. Det viktigste simplify-rådet til dette temaet lyder: Legg listen lavere! Skriv ikke fullkomment, men halvperfekt, bekymr deg ikke over stil eller skrive- feil. Få den ubehagelige oppgaven gjort, jo raskere, desto bedre. Her er et par utprøvde tips til forenkling.

Gjør skriftlige memos lettere

“Skriv en rapport om det til meg.” Dette har vært en epidemi i USA lenge. Overbevis lederen din at det kommer an på informasjonsinn- holdet, og ikke på utseendet. I mange tilfeller er en kopi av det viktige dokumentet (brev, prospekt, avisartikkel) med et par håndskrevne kommentarer den enkleste løsningen.

Simplify-idè 13: Sett ned tempoet i livet ditt (GGG)

 

speiling i vann

Demm opp for informasjonsstrømmen (H)

Vi bruker mer og mer tid på medier. Flommen av informasjon og underholdning kjenner ingen grenser mer. Hvert nytt medium opptrer med løftet om å forenkle livet vårt, men ingen av de gamle mediene faller virkelig bort. Finn også her din simplify-vei og velg ut ifra følgende forslag, de som passer deg:

Kurér fjernsynsmanien(B)

Fjernsynet i seg selv er det ikke noe galt med. Det er ikke noe annet medium som når sansene våre så varig og intensivt. En studie utført i Sverige i 1995 belegger faktisk, at barn fra familier uten fjernsyn var tilsidesatt med hensyn til generell utdannelse og praktisk intelligens, sammenlikning med “fjernsynsbarn”, – gitt at de sistnevnte ikke sitter kontinuerlig foran apparatet. Å sitte limt til fjernsynet ødelegger den positiv virkninger av å se fjernsyn. Her er et par simplify-tips for å bruke fjernsynet fornuftig.

Delegér fjernsynstittingen

Når du ønsker å se et spesielt program, fordi det interesserer deg i sammenheng med yrket eller hobbyer, spør en annen om å se programmet, og ta det opp på video. Senere spør du personen om hvilke deler- om overhodet – er interessant for deg. Kun disse delene bør du så se på video.

50% avvenning

Bryt med serietvangen. ”Daglig såpeoperaer” og andre serier kan gjøre deg avhengig. I tilfelle du er infisert, se kun annenhver episode. På den måten får du med deg handlingen, sparer tid og løsriver deg lettere.

Bort med ritualer!

Vurdér dine fjernsynsritualer. Kan du ikke leve uten kveldsnyhetene? Utvikl alternativer, som for eksempel å lytte til nyhetene fra en offentlig radiostasjon (som vanligvis rapporterer mer detaljert enn fjernsynsstasjonene). På denne måten forhindrer du at TV-nyhetene blir som ”start medisin” for kveldsprogrammet.

Simplify-idè 13: Sett ned tempoet i livet ditt (FFF)

 

speiling i vann

 

Demm opp for informasjonsstrømmen (G)

Vi bruker mer og mer tid på medier. Flommen av informasjon og underholdning kjenner ingen grenser mer. Hvert nytt medium opptrer med løftet om å forenkle livet vårt, men ingen av de gamle mediene faller virkelig bort. Finn også her din simplify-vei og velg ut ifra følgende forslag, de som passer deg:

Kurér fjernsynsmanien(A)

Fjernsynet i seg selv er det ikke noe galt med. Det er ikke noe annet medium som når sansene våre så varig og intensivt. En studie utført i Sverige i 1995 belegger faktisk, at barn fra familier uten fjernsyn var tilsidesatt med hensyn til generell utdannelse og praktisk intelligens, sammenlikning med “fjernsynsbarn”, – gitt at de sistnevnte ikke sitter kontinuerlig foran apparatet. Å sitte limt til fjernsynet ødelegger den positiv virkninger av å se fjernsyn. Her er et par simplify-tips for å bruke fjernsynet fornuftig.

En sending og så pause

La aldri bare fjernsynet stå på. Finn først fram til bestemte program som du vil se på. Avtal med deg selv, at du umiddelbart etter at sendingen er over, slår av fjernsynet, og fremfor alt ”gjør det til en regel”. Det er spesielt viktig når du er alene i et hotellrom, og på grunn av den uvante ensomheten skrur på fjernsynet.

Trikset med å gå vekk

Mange ganger blir du fengslet fremfor en film som egentlig er verdiløs, og blir sittende foran fjernsynsapparatet, skjønt du ikke ønsker det. Botemiddelet: Forlat rommet mens fjernsynet fremdeles er på. Er først den “magisk tråden” brutt, er det lettere å innse at det ikke lønner seg å se filmen. Gå tilbake i rommet og skru av fjernsynet.

 

________

Simplify your life

Fra boken: “Simplify Your Life” av W.T. Küstenmacher og L.J. Seiwert

_______

Copyright © 2009-2020 Simplify Your Life

Del på bloggen

Bookmark and Share

____

BØKER TIL SALGS

Du kan kjøpe bøkene direkte ved å sende en e-mail til Jan Vig  med bestillingen og de nødvendige kontaktdataPå den måten støtter du også opp om bloggen og det arbeidet som blir gjort. :-)

MERK: Du får 40% rabatt på ny ordinær pris på bøkene ved å kjøpe de direkte fra meg.

 Gi livet retningBoken I tre skritt til en selvbestemt fremtid av Jörg W. Knobloch. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 200 NOK. Din pris: 120 NOK.

__________

Slow down your lifeBoken av Kai Romhardt.  Last ned informasjon her. Ordinær pris: 150 NOK. Din pris 90 NOK.

Simplify your lifeSimplify Your Life. Denne boken har solgt i mer enn 2 millioner eksemplarer. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 268 NOK. Din pris 160 NOK.

________

Balance your lifeBalance Your life – Kunsten å¨lede seg selv. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 200 NOK. Din pris: 120 NOK.

Når du har det travelt, gå langsomtNår du har det travelt, gå langsomt – Mer tid i en raskere verden. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 200 NOK. Din pris: 120 NOK.

______

SimplifyGuidenSimplifyGuiden – 30 minutter for din Work-Life-Balance. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 90 NOK. Din pris 50 NOK

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: