Vekk fra stress inn i flow (26)

______

Stress-flow-bumerang-prinsipp(15)

 

Drøvtyggerprinsippet: Stress søker sitt offer i hodet

Stressorene kan man ikke slå av. Man kan ikke si opp lederen, stenge telefonen, unngå bilkø, sende bort kranglete barn. Men man kan leve med dem. Og mange mennesker kan nettopp det bedre enn andre. Hvorfor det? Helt enkelt: Negativt stress oppstår først, når man mener, å ikke kunne influere på situasjonen. Hvis man er utlevert stresset som offer. Stress -situasjoner som vi opplevde i barndommen, ledsager oss ofte hele livet. Vi tisser med ellve år i sengen, blamerer oss på danseskolen, mister tråden i et foredrag … Dette eter seg inn i erindringsskuffen. – og dukker igjen opp i lignende situasjoner. Vi trenger bare å se en talerstol. Og allerede da sjalter kroppen om til stress: Hjertet raser, hendene svetter, munnen er tør, hodet blokkerer.

Trossetninger, som kan stresser oss evig. ”Med meg går likevel alt galt, jeg klarer det ikke, det holder jeg ikke ut, ingen elsker meg, ingen bør vite, at jeg …”, slik heter pådriverne, som fører til, at stresset aldri ender; og som gjør flow umulig. Ofte sitter røttene dypt, ble programmert tidlig inn i underbevisstheten.

Mennesker som sier: Det klarer jeg, som tror på sin egen effektivitet, som psykologene kaller det, er overbevisst, stoler på sine evner og innflytelsesmuligheter, besitter et nivå av stressmotstand.

Den som ikke har et sterkt ego, kan trene det. Studier viser: stress- styringstrening bygger ned blokader. Og det fungerer i hodet. Fordi stress lager vi selv, i hjernen, med negative tanker.

Et gammelt kinesisk visdomsord sier:

”Du kan ikke forhindre, at bekymringens fugler flyr over hodet ditt.

Men du kan forhindre, at de bygger et reir i hodet ditt.”

Negativt stress blir holdt liv i gjennom mental drøvtygging. Den som tenderer til grubling, er mindre motstandsdyktig mot stress.

_______

Se forøvrig artikkelen om din personlige lykkedagbok !

____________

Se boken “ Bumerang prinsippet – mer tid til lykkeav Lothar J. Seiwert som koster 170 kr. Den kan bestilles hos Simplify eller ved å sende en e-post.På den måten støtter du også opp om bloggen og det arbeidet som blir gjort :-)

bum150

Les mer i boken “Bumerang prinsippet – mer tid til lykke” av Lothar J. Seiwert

_____________

Copyright © 2009-2011 SIMPLIFY

Del på bloggen

Bookmark and Share

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: