Trinn 1 i livspyramiden: Simplify-dine ting (29)

stemning

______

Simplify-idèer

Hver simplify-idè som vi introduserer til deg, baserer på et enkelt prinsipp: Mindre er mer. Du oppnår mer når du reverserer spiralen til det kompliserte. Det er derfor vi sier: Halve ting istedet for å fordoble dem, rydd vekk heller enn å stable opp en haug med skrap, avslapping i stedet for stress, sette tempoet ned istedenfor akselerasjon. Integrerer du disse prinsippene bevisst i ditt daglige liv vil du merke at du befinner deg i midten på din simplify-vei.

Trinn 1 i din livspyramide: Simplify-dine ting

  • Simplify-idè 1: Sorter arbeids stedet ditt
  • Simplify-idè 2: Fjern haugene fra kontoret ditt
  • Simplify-idè 3: Rydd omgivelsene dine
  • Simplify-idè 4: Overvinn glemsomheten din

____

Simplify-idè 4 Overvinn glemsomheten din (B)

Et mentalt system for å finne ting

Hva kan vi gjøre? Det mest lovende ordensprinsipp er at hver ting har sin faste plass. Mange mennesker har bestemt seg for å legge nøklene sine på et spesielt sted, uansett når de kommer inn i huset – uten å klare å gjøre dette konsekvent. Problemet er at det faste stedet ikke har blitt etablert dypt nok i underbevisstheten. En kombinasjon av hukommelsesvennlige læringsmetoder hjelper her.

her

Entydig lokalisering

Finn et bestemt sted nær inngangsdøren. Det kan være en skuff i en kommode, en nøkkelhylle, et nøkkelskap, en bolle på et bord, eller enda et lettere tilgjengelig sted. Du kan gjøre det samme på kontoret ditt.

Entydig farge

entydig farge

Merk stedet med en tydelig ny farge. Putt fargede klebebånd omkring håndtaket på skuffen, mal låshylla i en annen farge, erstatt bollen med en med annen farge. Dermed forankrer du plasseringen i den høyre hjernehalvdelen, som tenker i bilder og som er spe- sielt mottakelig for farger.

Entydig navn

entydig navn

Gi stedet et navn som ikke er til å misforstå: “Den blå skuffen” (gitt at det er den eneste blå skuffen i hjemmet ditt), “den rosa svinekjøttbrettet” (et morsomt navn huskes spesielt godt), “stjernebollen” (fordi det er dekorerer med tydelig gjenkjennelig stjernemønster). Navnet forankrer plasseringen i den analytiske og ”bokstavvennlige” venstre del av hjernen. Overdrevent kompliserte navn er ikke gunstig, (“skuffen øverst til venstre i kommoden ved siden av inngangsdøren”).
Ved hjelp av et spesielt navn kan du gi andre klare instruksjoner. (“Legg nøkkelen i stjernebollen! ”) og du kan også finne den når du er stresset og i tidsnød (”nøkkel – blå skuff !”).

Positive følelser

Suksessen med små tiltak blir ennå større om opprydningsprosessen forbindes med en behagelig følelse. Eksempler: Sett en liten potpourri (med duftoljedynkede blader) i kassen med nøkler, som gir deg en duft som er positiv for deg. Eller legg et stoff i nøk- kelskuffen din som du liker, kanskje rød silke som nøkkelen lander på når du kaster den inn i skuffen.

____

simpl150

Fra boken: “Simplify Your Life” av W.T. Küstenmacher og L.J. Seiwert

_______

Copyright © 2009-2012 SIMPLIFY

Del på bloggen

Bookmark and Share

____

BØKER TIL SALGS

Du kan kjøpe bøkene direkte fra nettstedet Simplify eller sende en e-mail til Jan Vig eller post Simplify med bestillingen og de nødvendige kontaktdata. På den måten støtter du også opp om bloggen og det arbeidet som blir gjort 

MERK: Du får 40% rabatt på ny ordinær pris på bøkene ved å kjøpe de direkte fra meg,

Gi livet retningBoken Gi livet retning. I tre skritt til en selvbestemt fremtid av Jörg W. Knobloch. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 200 NOK. Din pris: 120 NOK.

__________

Slow down your lifeBoken Slow down your life av Kai Romhardt.  Last ned informasjon her. Ordinær pris: 150 NOK. Din pris 90 NOK.

Simplify your lifeSimplify Your Life. Denne boken har solgt i mer enn 2 millioner eksemplarer. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 268 NOK. Din pris 160 NOK.

________

Balance your lifeBalance Your life – Kunsten å¨lede seg selv. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 200 NOK. Din pris: 120 NOK.

Når du har det travelt, gå langsomtNår du har det travelt, gå langsomt – Mer tid i en raskere verden. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 200 NOK. Din pris: 120 NOK.

______

ImageSimplifyGuiden – 30 minutter for din Work-Life-Balance. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 90 NOK. Din pris 50 NOK

_______

Bumerang prinsippet - Mer tid til lykkeBumerang prinsippet mer tid til lykke. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 280 NOK. Din pris 170 NOK.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: