Trinn 3 i din livspyramide: Simplify – din tid (26)

stolpen

______

Simplify-idèer

Hver simplify-idè som vi introduserer til deg, baserer på et enkelt prinsipp: Mindre er mer. Du oppnår mer når du reverserer spiralen til det kompliserte. Det er derfor vi sier: Halve ting istedet for å fordoble dem, rydd vekk heller enn å stable opp en haug med skrap, avslapping i stedet for stress, sette tempoet ned istedenfor akselerasjon. Integrerer du disse prinsippene bevisst i ditt daglige liv vil du merke at du befinner deg i midten på din simplify-vei.

Trinn 3 i din livspyramide: Simplify – din tid

Simplify tiden din

  • Simplify-idè 10: Fordobl dine handlinger
  • Simplify-idè 11: Avskaff perfeksjonismen i livet ditt
  • Simplify-idè 12: Gjør belastningen mindre ved konsekvent å si ”nei”
  • Simplify-idè 13: Sett ned tempoet i livet ditt
  • Simplify-idè 14: Flykt av og til

Lær å styr tiden din aktivt.

Når vi ser på temaet tid, er utgangssituasjonen så klar og riktig som ved ingen annen ressurs. Hvert menneske har 24 timer pr. dag til rådighet. Så hvorfor har noen folk “ikke tid”, mens andre kjeder seg? Fordi språket villeder: Den som “ikke har tid”, har ikke uorden med tiden sin, men med sine oppgaver. Det er så mange ting, for store og for uviktige ting, som personen pakket inn i sine 24 timer. Simplify betyr ikke å “spare tid” men å “spare oppgaver”. Det er ikke et spørsmål om å forvalte tid, men seg selv. Det er hemmeligheten på det tredje trinnet i livspyramiden din. Å rydde en sti ved å fjerne overflødige aktiviteter, og gjøre en av dine mange aktiviteter om til den viktigste. Da opplever du den herlige følelsen av å være herre over tiden din, og ha klatret opp på det neste trinnet på simplify-veien.

 

Simplify-idè 12 Gjør belastningen mindre ved konsekvent å si “nei” (E)

Syv måter å selge et relasjonsorientert nei på

Du ser at ordet “nei” er nøkkelordet til mer suverenitet, egen tidsstyring og mer tilfredsstillelse. I tillegg til den grunnleggende avgjørelsen for mer selvtillit, finnes det også et par utprøvde simplify-tips, som ditt ”nei” kan gjøres lettere å svelge for andre personer.

1. “Gi meg litt betenkningstid.”

Eller mer presist “La meg tenke over det. Jeg ringer tilbake om en time.” Ring så tilbake etter en time, og si høflig og klart nei, uten noen videre begrunnelse. Betenkningstiden og det faktum at du ringer tilbake gjør at avslaget ditt virker mindre brutalt.

2. “Det er et tiltrekkende tilbud!”

Verdsett anmodningen fra den andre med en setning av anerkjennelse.

Men gjør det klart, at tiden din for øyeblikket er så sterkt bundet opp, at du må takke nei til dette flotte prosjektet. Ikke forklar hva “noe annet” er, eller hvorfor det er viktigere. Det kan føre til innvending eller sågar strid.

3. “Jeg setter veldig pris på deg!”

Når du får en anmodning eller forespørsel lovpris den andre personen og styrk relasjonen. Introduser deretter avslaget med ordene: “Det er ingen jeg heller ville gjøre det for enn deg, men denne gangen må jeg takke nei. ”

4. “Noe slikt gjør jeg prinsipielt ikke.”

Folk tåler et avslag lettere, når de vet at det ikke er personlig ment, men et resultat av politikk. “Jeg kjøper aldri noe som helst på døra.” “Jeg hadde i det siste nesten ikke tid for min familie, og jeg har klart satt prioritetene der.”

5. “Jeg beklager det virkelig!”

Dette avslaget er spesielt nyttig ved indirekte forespørsler: “Vi kommer gjerne med hele familien, men dessverre er hotellene så dyre …” Interpreter ikke noe i forespørselen fra andre (han vil sannsynlig ha meg til å be ham/henne om å ha han/henne som overnattingsgjest hos meg). Reager på hva personen faktisk sier og vis forståelse på det følelsemessige nivå.

6. “I øyeblikket passer det meg ikke.”

Dette er en intetsigende setning, som egentlig utsetter saken, men det tilfredsstiller mange folk. De dropper sin anmodning. Hvis personen enda insisterer, bruker du enda et intetsigende uttrykk: “Jeg er redd jeg kan ikke si det i øyeblikket.” Vær forsiktig med denne varianten ved sterkere personlige bånd. Hvis du blir spurt å gjøre noe på en spesiell dag, kan du istedenfor si “nei jeg har ikke lyst, den terminen går det ikke”. Det sårer mindre den som ber om noe.

7. ”Hm … nei.”

Dette er til syvende og sist den beste metoden. Hvis du mener nei så si nei – med en liten pause på forhånd, som signaliserer ettertanke og forståelse for den andre personen. Si ”nei” i en bestemt tone, og se på personen når du sier det. Ellers virker det som om det fremdeles er rom for forhandlinger. Ikke tilføy noen begrunnelse, ellers oppmuntrer du den andre person til en diskusjon. Et klart svar sparer deg for irritasjon senere. Fordel: Du unngår misforståelser og personen du snakker med vet klart hvor du står.

____

simpl150

Fra boken: “Simplify Your Life” av W.T. Küstenmacher og L.J. Seiwert

_______

Copyright © 2009-2012 SIMPLIFY

Del på bloggen

Bookmark and Share

____

BØKER TIL SALGS

Du kan kjøpe bøkene direkte fra nettstedet Simplify eller sende en e-mail til Jan Vig eller post Simplify med bestillingen og de nødvendige kontaktdata. På den måten støtter du også opp om bloggen og det arbeidet som blir gjort 

MERK: Du får 40% rabatt på ny ordinær pris på bøkene ved å kjøpe de direkte fra meg,

Gi livet retningBoken Gi livet retning. I tre skritt til en selvbestemt fremtid av Jörg W. Knobloch. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 200 NOK. Din pris: 120 NOK.

__________

Slow down your lifeBoken Slow down your life av Kai Romhardt.  Last ned informasjon her. Ordinær pris: 150 NOK. Din pris 90 NOK.

Simplify your lifeSimplify Your Life. Denne boken har solgt i mer enn 2 millioner eksemplarer. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 268 NOK. Din pris 160 NOK.

________

Balance your lifeBalance Your life – Kunsten å¨lede seg selv. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 200 NOK. Din pris: 120 NOK.

Når du har det travelt, gå langsomtNår du har det travelt, gå langsomt – Mer tid i en raskere verden. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 200 NOK. Din pris: 120 NOK.

______

ImageSimplifyGuiden – 30 minutter for din Work-Life-Balance. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 90 NOK. Din pris 50 NOK

_______

Bumerang prinsippet - Mer tid til lykkeBumerang prinsippet mer tid til lykke. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 280 NOK. Din pris 170 NOK.

Legg igjen en kommentar