Balance your life – balanser livet ditt (91)

008

____

Menneskene har lært å utnytte tiden sin optimalt. Imidlertid har de glemt noe – familie, venner, letingen etter hensikten og fremfor alt å holde livet sitt i likevekt. Den som retter livet sitt mot å klare mest mulig på så kort tid som mulig, kommer raskt inn i burn-out-fella. Imidlertid kommer det i vår akselererende verden mye mer an på å holde en sunn balanse, for å ivareta alle viktige livsområder.

24

Balance Your Life: Life-Leadership (53)

Lær å strukturere hverdagen (5)

161 copy
Det finnes fire mønstre på å omgås tiden og strukturere hverdagen. Det skjelnets mellom fire typer: »kontrollører«, »disiplinerte«, »sjonglører« og »ansvarsbevisste«.

Ansvarsbevisste

De ansvarsbevisste gir i stor grad avkall på å strukturere og planlegge dagen sin på forhånd. De gir avkall på å innførre regelmessigheter. De regulerer sin daglig livsførsel isteden »spontant« og stoler dermed på sin kompetanse og evne til å utforme livet sitt ad hoc.

Ved analysen, hvilke personer praktiserer hvilken omgang med sin tid, viser det seg: Kontrollørene var nesten utelukkende menn. Hvorfor? Menn kan ofte delegere huslige oppgaver til andre personer og kan derfor punktlig overholde sin tidsplan. Også de ansvarsbevisste var utelukkende menn, som kunne delegere huslige oppgaver og hadde finansiell sikkerhet. De måtte ikke arbeide daglig syv til åtte timer konsentrert, for måned etter måned å tjene til nødvendig livsopphold. Derfor utviklet de den nødvendige avslappethet til å gi avkall på en tidsplanlegging og –kontroll.

Derimot tilhørte til de disiplinerte og sjonglørene fremfor alt kvinner, henholdsvis personer som måtte få yrkesmessige og private krav til å passe i en hatt. De måtte legge en hvis disiplin for dagen for å klare alle kravene. Men på samme tid var en hvis jonglering nødvendig, for å synkronisere de forskjellige kravene.

Undersøkelsen viser:

Hvis vi er bundet inn i et sosialt nettverk, som konfronterer oss med forskjellige krav, kan vi ikke lenger koble oss fullstendig ifra rytmen som omverdenen vår krever.

Vi kan verken etter behag akselerere eller redusere tempoet i livet vårt. Det vi kan gjøre er å utvikle en adekvat (livs-)rytme i livet vårt, som forener akselerasjon og slowing-down. I så måte gjelder:

Antagelsen, om at vi ved hjelp av en redusering i tempoet av våre aktiviteter kan flykte fra akselereringen, er en illusjon. Den går ut i fra den gale forutsetningen, at vi lever som en aleneboer på en øy.
_____
bal150

Fra boken: «Balance your life» av L.J.Seiwert

_______

Copyright © 2009-2013 SIMPLIFY

Del på bloggen

Bookmark and Share

____

BØKER TIL SALGS

Du kan kjøpe bøkene direkte fra nettstedet Simplify eller sende en e-mail til Jan Vig eller post Simplify med bestillingen og de nødvendige kontaktdata. På den måten støtter du også opp om bloggen og det arbeidet som blir gjort. MERK: Du får 40% rabatt på ny ordinær pris på bøkene ved å kjøpe de direkte fra meg.

simpl150

Simplify Your Life. Denne boken har solgt i mer enn 2 millioner eksemplarer. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 268 NOK. Din pris 160 NOK.

__________

bal150 Balance Your life – Kunsten å¨lede seg selvLast ned informasjon her. Ordinær pris: 200 NOK. Din pris: 120 NOK

____________

nar150 Når du har det travelt, gå langsomt – Mer tid i en raskere verdenLast ned informasjon her. Ordinær pris: 200 NOK. Din pris: 120 NOK.

______

30min150 SimplifyGuiden – 30 minutter for din Work-Life-BalanceLast ned informasjon her. Ordinær pris: 90 NOK. Din pris 50 NOK

_____

bum150 Bumerang prinsippet mer tid til lykkeLast ned informasjon her. Ordinær pris: 280 NOK. Din pris 170 NOK.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: