Balance your life – balanser livet ditt (95)

IMG_0154

____

Menneskene har lært å utnytte tiden sin optimalt. Imidlertid har de glemt noe – familie, venner, letingen etter hensikten og fremfor alt å holde livet sitt i likevekt. Den som retter livet sitt mot å klare mest mulig på så kort tid som mulig, kommer raskt inn i burn-out-fella. Imidlertid kommer det i vår akselererende verden mye mer an på å holde en sunn balanse, for å ivareta alle viktige livsområder.

24

Balance Your Life: Life-Leadership (57)

Lær å strukturere hverdagen (9)

161 copy
Det finnes fire mønstre på å omgås tiden og strukturere hverdagen. Det skjelnets mellom fire typer: »kontrollører«, »disiplinerte«, »sjonglører« og »ansvarsbevisste«.

For mange utfordringer vil vi måtte utvikle helt nye løsninger, som vi på forhånd ikke vet om de fungerer.

Vi må gjøre utkast til nye kreative utforminger, fordi våre gamle atferdsmønstre ikke egner seg for å mestre fremtiden. Det vil si:

Vi må i fremtiden springe over skyggen vår og kanskje gjøre det motsatte, av det som vi hadde suksess med i fortiden.

At dette er vanskelig for oss, er selvsagt. Til syvende og sist har vi som oftest lært å befestige våre tanke- og atferdsmønstre eller paradigmer over mange år. De er blitt en del av oss selv. Tilsvarende kan vi vanskelig kvitte oss med dem. Men de tilvendte tankemønstrene hindrer oss i ny kreativ utforming. For eksempel er mange ansatte overbevisst, om at en fast ansettelse tilbyr de mest sikkerhet. Men dette er bare til dels riktig. Hvis konsernsentralen langt borte beslutter å selge bedriften, da kan du være arbeidsløs i morgen. Selv om du  mange år har gjort et meget godt arbeid. Ofte er det derfor sikrere å gjøre seg selvstendig – naturligvis bare hvis du har en god forretningsidé og den nødvendige besluttsomhet. Da ligger den yrkesmessige skjebnen ikke mer hos en fjern konsernsentral, men i din egen hånd.

170 copy

Hvis vi inntar en fremtidsorientert holdning og stadig vekk våger forsøk på å utforme livet vårt aktivt, reduserer vi med tiden også farene for å mislykkes.

_____
bal150

Fra boken: «Balance your life» av L.J.Seiwert

_______

Copyright © 2009-2013 SIMPLIFY

Del på bloggen

Bookmark and Share

____

BØKER TIL SALGS

Du kan kjøpe bøkene direkte fra nettstedet Simplify eller sende en e-mail til Jan Vig eller post Simplify med bestillingen og de nødvendige kontaktdata. På den måten støtter du også opp om bloggen og det arbeidet som blir gjort. MERK: Du får 40% rabatt på ny ordinær pris på bøkene ved å kjøpe de direkte fra meg.

simpl150

Simplify Your Life. Denne boken har solgt i mer enn 2 millioner eksemplarer. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 268 NOK. Din pris 160 NOK.

__________

bal150 Balance Your life – Kunsten å¨lede seg selvLast ned informasjon her. Ordinær pris: 200 NOK. Din pris: 120 NOK

____________

nar150 Når du har det travelt, gå langsomt – Mer tid i en raskere verdenLast ned informasjon her. Ordinær pris: 200 NOK. Din pris: 120 NOK.

______

30min150 SimplifyGuiden – 30 minutter for din Work-Life-BalanceLast ned informasjon her. Ordinær pris: 90 NOK. Din pris 50 NOK

_____

bum150 Bumerang prinsippet mer tid til lykkeLast ned informasjon her. Ordinær pris: 280 NOK. Din pris 170 NOK.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: