Trinn 7 Livspyramiden – Simplify deg selv (4-6)

IMG_3565.JPG

Våre ideer for å forenkle livet (Simplify your life-tilsammen 33 ideer)presenteres.   

Vi vil i bloggen vår å ha samme innhold på bloggen fra mandag til fredag. Dette for at flere skal få mer tid til å sette seg inn i stoffet som presenteres. 

Denne uken vil «Simplify-idè 30: Oppdag målet i livet ditt (4-6)» være tilgjengelig fra mandag til fredag. 

Den trinnvise pyramidemodellen

Trinn 7: simplify – deg selv

Trinn 6: Simplify -ditt partnerskap

Trinn 5: Simplify – dine relasjoner

Trinn 4: Simplify – din helse

Trinn 3: Simplify – din tid

Trinn 2: Simplify – din personlige økonomi

Trinn 1: Simplify- dine ting

Trinn 7 i din livspyramide: Simplify-deg selv

pyramide7a

  • Simplify-idè 30: Oppdag målet i livet ditt
  • Simplify-idè 31: Utvikl dine styrker
  • Simplify-idè 32: Lett din samvittighet
  • Simplify-idè 33: Forstå deg selv

Simplify-idèer

Hver simplify-idè som vi introduserer til deg, baserer på et enkelt prinsipp: Mindre er mer. Du oppnår mer når du reverserer spiralen til det kompliserte. Det er derfor vi sier: Halve ting istedet for å fordoble dem, rydd vekk heller enn å stable opp en haug med skrap, avslapping i stedet for stress, sette tempoet ned istedenfor akselerasjon. Integrerer du disse prinsippene bevisst i ditt daglige liv vil du merke at du befinner deg i midten på din simplify-vei.

Simplify-målet for trinn 7

Lær å forstå deg selv bedre og kom nærmere hensikten med livet ditt.

Tårnet på toppen av livspyramiden din er ditt “jeg”. Din personlighet, den som har vært bygd opp, og forandret, formet, og utviklet hvert år og hver dag av ditt liv. Hva du så i det indre av ditt ”jeg”, er det som går langt utenfor ditt individuelle ”jeg.” Det er din dypeste kjerne, der du er forbundet med alle andre mennesker og hele skapelsen på en enestående måte. Psykologer kaller det ”selvet”.

Det leverer energien til livet ditt. Denne kilde til energi (bare beskrevet med ligninger og symboler) forsyner ditt individuelle livsmål, som vi her har beskrevet som en krystall.

Simplify-idè 30: Oppdag målet i livet ditt (F)

263a

Ingen er “bare helt enkelt” på denne jord. Hvert liv har et mål: Sin egen indre hensikt. Hundretusenvis av ting distraherer deg dag etter dag fra denne. Simplify your life betyr endelig igjen å få et klart blikk for dette målet. Hver person, selv den med det mest uanselige, kaotiske, eller elendige liv, har et mål. Det er sammensatt fra fire kilder:

Er du avhengig (A)?

Hvis du gjenkjenner deg i minst tre av de fem følgende punkter, tilhører også du 80 % av menneskeheten som må kjempe med mild avhengighet:

1. En liten flukt. Hovednytten av milde begjær: De hjelper deg til å flykte fra ubehaglige følelser. Hvis du blir trist eller rasende, eller det kommer en følelse av meningsløshet over deg, da flykter du inn i de små spisegleder eller innkjøp, erotiske fantasier eller online-reiser.

266

2. Magnetisk tiltrekkingskraft. Attraktiviteten til dine små begjær er meget sterk. Selv hvis du sier nei inne i hodet ditt, sier resten av kroppen din ja. Du merker at alle gode forsetter ikke hjelper  ifra nødvendigheten blir det begjær, når de blir overdrevet og bibeholdt utover deres opprinnelige hensikt.

Simplify-idè 30: Oppdag målet i livet ditt (E)

263a

Ingen er “bare helt enkelt” på denne jord. Hvert liv har et mål: Sin egen indre hensikt. Hundretusenvis av ting distraherer deg dag etter dag fra denne. Simplify your life betyr endelig igjen å få et klart blikk for dette målet. Hver person, selv den med det mest uanselige, kaotiske, eller elendige liv, har et mål. Det er sammensatt fra fire kilder:

Overvinn dine milde begjær

Mange mennesker får ingen tilgang til de store lengslene i livet sitt, fordi de blir hindret av ubehaglige små blokader. Det er de såkalte ”milde begjær”, som er uhyrlig vidt spredd og i de fleste tilfeller samfunnsmessig akseptert. Å la seg falle ned i lenestolen, med en pose chips og et par drinker og bli hengende foran fjernsynet, grave seg ned foran PC-en, å spille, handle inn hos ebay, skrive intime nyheter til vildt fremmede mennesker, kjøpe sko, kjøre aggresivt med bilen, å skyve arbeidsoppgaver endeløst foran seg…..

Milde begjær synes harmløse, men de stjeler tiden din, penger og energi, bedøver dine emosjoner, forstyrrer dine sosiale kontakter og stjeler helt enkelt livsgleden din – selv om de ved første blikk virker, som om du akkurat fra disse får spesielt mye livsglede. Du vil ikke dø av mildt begjær, men du vil heller ikke virkelig leve.

Dette fordi tilfredsstillelse av ethvert begjær, også et milt et, alltid er av kort varighet. Det produserer nytt begjær etter noe lignende. Milde begjær er populære, fordi de oppstår ut ifra nødvendige behov etter mat, drikke, informasjon eller underholdning. Men ut ifra nødvendigheten blir det begjær, når de blir overdrevet og bibeholdt utover deres opprinnelige hensikt.

Simplify-idè 30: Oppdag målet i livet ditt (D)

263a

Ingen er “bare helt enkelt” på denne jord. Hvert liv har et mål: Sin egen indre hensikt. Hundretusenvis av ting distraherer deg dag etter dag fra denne. Simplify your life betyr endelig igjen å få et klart blikk for dette målet. Hver person, selv den med det mest uanselige, kaotiske, eller elendige liv, har et mål. Det er sammensatt fra fire kilder:

4. Ditt livs drøm

Hver person har en drøm. En lengsel som synes sikrere enn virkeligheten. En visjon som er klarere enn alt som han/hun har foran øynene.

265

De fleste mennesker taper sin livsdrøm på sikt. De stoler ikke på den. De lar folk snakke dem fra den. De gir avkall på den, fordi folk har lært dem at dette å gi avkall er nødvendig.

I den siste etappen på simplify-veien handler det spesielt om å finne denne drømmen igjen, og dermed sitt eget livsmål. Ingen kan gi deg ditt livsmål utenifra – ikke dine foreldre, ikke ditt firma, ikke din livspartner, ikke dine barn, og heller ikke din religion. Du må oppdage det i deg selv. Det kan da godt være, at det dekker seg med dine foreldres eller livspartners ønske, eller at det er i tråd med prinsippene i din tro. Imidlertid, forbli mistroisk ovenfor andres mål, som ikke tenner noen resonans eller begeistring i ditt indre.

_______

Simplify your life

Fra boken: “Simplify Your Life” av W.T. Küstenmacher og L.J. Seiwert

_______

Copyright © 2009-2021 Simplify Your Life

Del på bloggen

Bookmark and Share

____

BØKER TIL SALGS

Du kan kjøpe bøkene direkte ved å sende en e-mail til Jan Vig  med bestillingen og de nødvendige kontaktdataPå den måten støtter du også opp om bloggen og det arbeidet som blir gjort. :-)

MERK: Du får 40% rabatt på ny ordinær pris på bøkene ved å kjøpe de direkte fra meg.

 Gi livet retningBoken I tre skritt til en selvbestemt fremtid av Jörg W. Knobloch. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 200 NOK. Din pris: 120 NOK.

__________

Slow down your lifeBoken av Kai Romhardt.  Last ned informasjon her. Ordinær pris: 150 NOK. Din pris 90 NOK.

Simplify your lifeSimplify Your Life. Denne boken har solgt i mer enn 2 millioner eksemplarer. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 268 NOK. Din pris 160 NOK.

________

Balance your lifeBalance Your life – Kunsten å¨lede seg selv. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 200 NOK. Din pris: 120 NOK.

Når du har det travelt, gå langsomtNår du har det travelt, gå langsomt – Mer tid i en raskere verden. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 200 NOK. Din pris: 120 NOK.

______

SimplifyGuidenSimplifyGuiden – 30 minutter for din Work-Life-Balance. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 90 NOK. Din pris 50 NOK

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: