Gi livet retning (61-63)

119trans copy

»Et folk uten visjoner går til grunne.«

Livsvisdom  29,18

 

Vi vil i bloggen vår å ha samme innhold på bloggen fra mandag til fredag. Denne uken vil «Gi livet retning (61-63)»  være tilgjengelig fra  mandag til fredag. 

Dette for at flere skal få mer tid til å sette seg inn i stoffet som presenteres. 

I tiden fremover vil vi ta for oss denne boken som inneholder en rekke workshoper ved hjelp av tre skritt:

1.Å oppdage potensialet ditt (dine talenter, evner etc.)

2.Å gi retning (visjoner og mål)

3.Å være offensiv(det vil si handling)

Annet skritt: Å gi retning ……………………………………………………. 119
Kraften av et indre ideal ……………………………………………………… 122
Å finne balanse …………………………………………………………………..  126
Er å tenke ønsker ønsketenkning? …………………………………………130
Å leve med mål(-foto) …………………………………………………………  136
Din private grunnlov: »Mission Statement«……………………………145
Finn opp livet ditt på nytt ……………………………………………………. 153
Om hensikten, å reflektere over hensikten……………………………..156

Annet skritt: Gi retning (13)

Å leve med mål(-foto) (6)

Hvordan visjoner modnes(1)  

Visjoner vokser og modnes, de utvikler seg i løpet av livet. Vi anbefaler deg regelmessig å bearbeide dem, for eksempel årlig. I mange coaching-samtaler med ledere har vi iakttatt hvilken positiv dynamikk som oppstår når visjoner ikke blir en enkelt aksjon, men utvikler seg og kan modne over tid.

Det finnes i historien forbausende eksempler på hvordan en visjon har gitt et helt liv en retning. Margret That­cher levde til hun var 21 år over kolonialbutikken til sin far. Det er blitt fortalt at hun ved å se ut av vinduet betraktet menneskene, og begynte å drømme om hvordan hun en dag ville drive politikk for disse menneskene.

Adriano Olivetti, en ung italiener sto som student en høstdag foran Underwood-verket i Connecticut/USA og stirret på det røde mursteinshuset. Underwood var den gang den største og mest kjente produsenten av skrivemaskiner. Adriano drømte at en dag ville et slikt byggverk tilhøre ham og navnet Olivetti ville garantere for den samme kvaliteten som Underwood. 34 år senere kom Adriano igjen til Amerika og kjøpte opp Underwood for 8,7 million dollar. Hans livsdrøm hadde gått i oppfyllelse.

Vi vil på dette tidspunktet ikke fortie, at det også kan finnes grenser for drømmer og visjoner.  Vi advarer mot falske vrangforestillinger om hva som er mulig, som mange motiva-sjonstrenere er opptatt av. Ordtaket som sirkulerer i Amerika, »If you can dream it, you can do it« (»Kan du drømme det, kan du gjøre det«) er i sin absolutthet galt. En 60-åring har ingen mulighet mer til å bli fotballproff; På dette stadiet må han akseptere sine naturlige grenser. Forfeilede visjoner styrter mennesker som til tross for sine store drømmer og enda større anstrengelser ikke når sine mål, inn i tvil og skyldfølelse. Den kjempemessige visjonen som først var inspirerende, viser seg dermed som lammende – fordi den visjonære føler i sitt indre, at han aldri vil oppnå den. Vi er ikke noe imot store visjoner, men regn med at veien dit er steinete, og at verden tilbyr en forbausende mengde av barrierer for at du skal snuble.

Annet skritt: Gi retning (12)

Å leve med mål(-foto) (5)

Veikartet for livet ditt (1)  

For mange høyrehjerne-orienterte-mennesker (som altså arbeider mer med former, farger, emosjoner, istedenfor med ord og tall), er det muligens lettere å utvikle sitt målfoto i form av en tegning. Et slikt »veikart« kan være helt enkelt. Forsøk å mal et bilde. La det oppstå i ditt indre, bring det så på papir. Det må ikke være noe kunstverk eller gjengi originale størrelser. Det dreier seg fremfor alt om lekende å skissere forløpet på ditt eget liv. Hvis du ikke er noen stor tegner, arbeider du med fyrstikkmennesker eller symboler. Å male aktiverer andre områder av hjernen din og hjelper deg til bevisst å gjøre andre ting bedre enn om du forsøker å pakke det inn i ord.

142trans copy

Et »veikart for livet«

Annet skritt: Gi retning (11)

Å leve med mål(-foto) (4) 

Fotoalbumet for ditt liv (1)  

Du kan velge en annen retning, og kjøpe deg et tomt fotoalbum. Saml her artikler, tidsskrifter, fotoer, ting som inspirerer deg med henblikk på fremtiden. Stadig vekk når du har tid, for eksempel på din neste drømmedag, går du igjennom dine underlag, og klipper ut alt som spontant tiltaler deg. Sorter materialet ditt, og kleb det i rekkefølge inn i albumet ditt. Begynn for eksempel med temaet hus/bolig, kom deretter til ferie/reiser, et annet tema kan være inspirerende artikler til temaet partnerskap eller om et liv fylt med hensikt.

Hvis du har mange gode enkeltønsker og drømmer som ikke uten videre lar seg føye inn i en helhet, da prøver du helt enkelt følgende metode:

  • Kjøp et helt enkelt fotoalbum (fås relativt billig i kjøpesentre).
  • Saml gamle tidsskrifter, billedblader og kataloger.
  • Hent i reisebyråer brosjyrer fra land som interesserer deg.
  • Når du har tid (om kvelden, i pauser eller på din drømmedag), går du igjennom disse underlagene og klipper spontant ut alt som tiltaler deg.
  • Kleb inn bildene og teksten inn i albumet, sortert etter temaer.
  • Begynn for eksempel med temaet hus/bolig, deretter ferie/reiser, så hobbyer, venner, husdyr osv..
  • Bearbeid regelmessig fotoalbumet. Stadig vekk når du kommer over et bilde som fremstiller detaljer i din drøm bedre enn det du har til rådighet, erstatter du det gamle.
  • Litt etter litt vinner alle områdene i visjonen din farge og klarhet, til du en eller annen gang slår opp albumet og tenker: »Akkurat slik skal livet mitt en gang se ut!«

_______

Gi150


Fra boken «Gi livet retning» av Jürgen Knobloch.

_______

Copyright © 2009-2022 Simplify Your Life

Del på bloggen

Bookmark and Share

____

BØKER TIL SALGS

Du kan kjøpe bøkene direkte ved å sende en e-mail til Jan Vig  med bestillingen og de nødvendige kontaktdataPå den måten støtter du også opp om bloggen og det arbeidet som blir gjort. :-)

MERK: Du får 40% rabatt på ny ordinær pris på bøkene ved å kjøpe de direkte fra meg.

 Gi livet retningBoken I tre skritt til en selvbestemt fremtid av Jörg W. Knobloch. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 200 NOK. Din pris: 120 NOK.

__________

Slow down your lifeBoken av Kai Romhardt.  Last ned informasjon her. Ordinær pris: 150 NOK. Din pris 90 NOK.

Simplify your lifeSimplify Your Life. Denne boken har solgt i mer enn 2 millioner eksemplarer. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 268 NOK. Din pris 160 NOK.

________

Balance your lifeBalance Your life – Kunsten å¨lede seg selv. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 200 NOK. Din pris: 120 NOK.

Når du har det travelt, gå langsomtNår du har det travelt, gå langsomt – Mer tid i en raskere verden. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 200 NOK. Din pris: 120 NOK.

______

SimplifyGuidenSimplifyGuiden – 30 minutter for din Work-Life-Balance. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 90 NOK. Din pris 50 NOK

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: