Trinn 6 i din livspyramide: Simplify – ditt partnerskap (39)

IMG_6198

_____

Simplify-idèer

Hver simplify-idè som vi introduserer til deg, baserer på et enkelt prinsipp: Mindre er mer. Du oppnår mer når du reverserer spiralen til det kompliserte. Det er derfor vi sier: Halve ting istedet for å fordoble dem, rydd vekk heller enn å stable opp en haug med skrap, avslapping i stedet for stress, sette tempoet ned istedenfor akselerasjon. Integrerer du disse prinsippene bevisst i ditt daglige liv vil du merke at du befinner deg i midten på din simplify-vei.

Trinn 6 i din livspyramide: Simplify – ditt partnerskap

pyramide6a

 • Simplify-idè 25: Utvikl forholdet ditt
 • Simplify-idè 26: Avdramatisér dine samtaler
 • Simplify idè 27: Rett opp forholdet mellom arbeid og privatliv
 • Simplify-idè 28: Slipp din seksuelle energi løs
 • Simplify-idè 29: Beslutt i fellskap livet som pensjonist

Simplify-målet for trinn 6

Lær å se bak nåværende overflate i partnerskapet og gå veien deres sammen istedenfor ved siden av hverandre. Tittelen på denne bok, Simplify your life®, betyr ikke bare å ”forenkle ditt liv”, men det betyr også å “forenkle andres liv”. Ditt liv består ikke bare av deg selv. Din mann eller din kone, din livsfølgesvenn – dette er ikke en eller annen person, men en del av din sjel. Selv om du ennå ikke ser det på overflaten eller ikke ser det mer – i underbevisstheten er dere vokst sammen. Det er derfor skillsmisse eller separering er så smertelig. Derfor, lønner det seg å pleie dette forholdet bedre enn dine gjenstander, din økonomi, ditt tidsbudsjett, din kropp eller ditt sosiale nettverk.

Hvis du hittil har lest denne boken alene –gi den nå av og til til din partner. Eller du kan la den ligge oppslått, på en tilfeldig måte, på et sted som du betrakter som spesielt viktig i forholdet. Tiden er nå kommet for å gå simplify-veien sammen.

Simplify idè 28: Beslutt i fellskap livet som pensjonist (C)

Mange mennesker betrakter livet som en stadig stigende linje: Alltid går det oppover. Den som tenker slik opplever det å bli gammel som skuffelse og krise, som avvik fra den planlagte ruten.

I virkeligheten er vår livslinje en velproporsjonert bue, som i begynnelsen stiger bratt: Den vokser, lærer, får flere utfoldelsesmuligheter, du avanserer i yrket ditt, og du starter en familie.

256

I denne fase har du store behov: Et hus eller en leilighet med nok plass til alle, kanskje en hage eller en feriebolig; i tillegg mange forskjellige apparater og ting for hobby og yrket. Livet er mangfoldig og komplekst – muligens også vedrørende temaet partnerskap: Skilsmisse, nye bånd. Men en dag står barna på egne ben. Din personlige prestasjonsevne avtar, din aksjonsradius blir mindre. Livet blir enklere og behovet for plass avtar.

Den usunne drømmen om velstand i alderdommen

257

Når vi gjør en internasjonal sammenlikning, er systemet for økonomisk sikring i alderdommen i de fleste vestlige land fremragende (tross negativ presse). Resultatet er at folk i alderdommen beholder den samme levestandard som fra den aktive familietiden: Et stort hus, en stor bil, store forventninger.

Doktor og journalist Heidi Schüller sier at vi overbelaster oss i alderdommen. Fokuset i livet forblir på usunt vis på det materielle. Det blir utilstrekkelig rom for den nødvendige mentale utviklingen. Takket være moderne medisin og sunn livsinnstilling slutter ikke folk nå til dags å gjøre ting når de blir gamle. Folk forblir mentalt og fysisk i god form, tilrettelegger sitt liv aktivt, søker nye oppgaver og lever bevisst og nyter livet.

Det er neppe noe annet område der simplify-prinsippet er så viktig som det er å planlegge tredje livsavsnitt. Tenk tilbake på ungdomstiden din: Kanskje nøt du det enkle livet som lærling eller student. Da kan du bruke den fasen av ditt liv som modell for din alderdom. Eller du leter etter forbilder: Eldre folk som er tilfredse og hvis livserfaring du kan dra nytte av.

Her er hvordan en plan for det tredje livsavsnittet kan se ut:

258

 • •Når vi blir eldre, flytter vi inn i en mindre bolig, som er passende for eldre folk, eller vi leter etter en aldersbolig i … Vi tenker på en spesifikk alder: Senest med 70.
 • Vi vil ikke fortsette å gjøre alt selv, men vi bruker mer og mer profesjonell hjelp i hus og hage. Som første trinn vil vi …
 • Vi fortsetter å være aktive og er forberedt på å lære nye ting, også fra yngre. Første skrittet er å delta i et kurs til temaet …
 • Vi ønsker å ha tid til de vesenligste sakene og mulighetene og erfare skjønnheten i livet. Som først trinn vil vi …
 • Vi vil forsone oss nå (ikke vente til vi er gamle) ….
 • For å unngå strid om arv, lager vi allerede i dag et testament.
 • Vi ønsker å dø i verdighet, ikke som et objekt for forlenget medisinering av eldre. For dette formålet har vi blitt enig om følgende med folk som står oss nærmest: …
 • Simplify-veien er stadig blitt mer alvorlig. Det handler ikke mer om uryddige skrivebord eller problemer med penger, men om avgjørende ting. Simplify your life® omfatter hele livet – hele ditt liv. Vi håper, at du nå er nysgjerrig nok for det siste kapitelet: Hva skjuler seg på det høyeste nivået, og dermed din livspyramide? (mandag 20 mai)

______

simpl150

Fra boken: “Simplify Your Life” av W.T. Küstenmacher og L.J. Seiwert

_______

Copyright © 2009-2013 SIMPLIFY

Del på bloggen

Bookmark and Share

____

BØKER TIL SALGS

Du kan kjøpe bøkene direkte fra nettstedet Simplify eller sende en e-mail til Jan Vig eller post Simplify med bestillingen og de nødvendige kontaktdata. På den måten støtter du også opp om bloggen og det arbeidet som blir gjort

MERK: Du får 40% rabatt på ny ordinær pris på bøkene ved å kjøpe de direkte fra meg,

simpl150

Simplify Your Life. Denne boken har solgt i mer enn 2 millioner eksemplarer. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 268 NOK. Din pris 160 NOK.

__________

bal150
Balance Your life – Kunsten å¨lede seg selv
Last ned informasjon her. Ordinær pris: 200 NOK. Din pris: 120 NOK

____________

nar150

Når du har det travelt, gå langsomt – Mer tid i en raskere verdenLast ned informasjon her. Ordinær pris: 200 NOK. Din pris: 120 NOK.

______

30min150

SimplifyGuiden – 30 minutter for din Work-Life-BalanceLast ned informasjon her. Ordinær pris: 90 NOK. Din pris 50 NOK

_____

bum150

Bumerang prinsippet mer tid til lykkeLast ned informasjon her. Ordinær pris: 280 NOK. Din pris 170 NOK.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: