Trinn 1 Livspyramiden – dine ting (11)


Våre ideer for å forenkle livet (Simplify your life-tilsammen 33 ideer)vil bli presenter fra og med denne uken.   

Vi vil i bloggen vår å ha samme innhold på bloggen fra mandag til fredag. Dette for at flere skal få mer tid til å sette seg inn i stoffet som presenteres. 

Denne uken vil «Simplify-idè 3: Rydd omgivelsene dine»   være tilgjengelig fra mandag til fredag. 

Den trinnvise pyramidemodellen

Trinn 7: simplify – deg selv

Trinn 6: Simplify -ditt partnerskap

Trinn 5: Simplify – dine relasjoner

Trinn 4: Simplify – din helse

Trinn 3: Simplify – din tid

Trinn 2: Simplify – din personlige økonomi

Trinn 1: Simplify- dine ting

Trinn 1 i din livspyramide: Simplify-dine ting 

  • Simplify-idè 1: Sorter arbeids stedet ditt
  • Simplify-idè 2: Fjern haugene fra kontoret ditt
  • Simplify-idè 3: Rydd omgivelsene dine
  • Simplify-idè 4: Overvinn glemsomheten din

Simplify-idèer

Hver simplify-idè som vi introduserer til deg, baserer på et enkelt prinsipp: Mindre er mer. Du oppnår mer når du reverserer spiralen til det kompliserte. Det er derfor vi sier: Halve ting istedet for å fordoble dem, rydd vekk heller enn å stable opp en haug med skrap, avslapping i stedet for stress, sette tempoet ned istedenfor akselerasjon. Integrerer du disse prinsippene bevisst i ditt daglige liv vil du merke at du befinner deg i midten på din simplify-vei.

 

Simplify-idè 3 Rydd omgivelsene dine (E)

De beste metodene for å rydde vekk (5)

Ditt hjem som et speilbilde av din sjel (3)

Dører: Din åpenhet

Sjekk at alle dører (spesielt den forreste døren) kan åpnes på vid gap. Heng ingenting på dørhåndtakene, og bruk bare kroker på dører, om dette ikke innskrenker dørens åpningsradius. Plassér aldri skap eller hyller på en slik måte at døren til rommet bare delvis lar seg åpne. Reparerér ødelagte dørhåndtak og olj pipende hengsler og låser. Sett opp et godt leselig, velholdt og vennlig navneskilt på inngangsdøren din. Vi har prøvd det – med godt fungerende dører er det lettere å arbeide!

Stuen: Ditt hjerte

Lik det eller ikke, ditt selvbilde blir influert av tilstanden i stuen. En meget sterilt ryddet stue er ikke bedre enn en kaotisk eller en skittenen. Din stue bør ha et “midtpunkt,” kanskje et sofabord, som folk samler seg rundt. Ikke tillat fjernsynet å bli det sentrale punktet i rommet. Skyv det til side eller gjem det bak en skjerm. Du kan ved hjelp av planter og dekorative gjenstander sørge
for å beholde folks oppmerksomhet i rommet. Godt lys som ikke blender og behagelige stoler hjelper til med at alle gjerne vil være i dette rommet.

Innred et sted for deg selv hvor du nyter å sitte alene. Et sted, der du er tilfreds med deg selv og ditt bosted.

Simplify-idè 3 Rydd omgivelsene dine (D)

De beste metodene for å rydde vekk (4)

Ditt hjem som et speilbilde av din sjel (2)

Oppbevaringsrom: Din personlige frihet

Hvis du ikke har noen kjeller eller loft tilgjengelig, har eventuelt et av rommene dine blitt et oppbevaringssted for alt som ikke har en riktig plass. Slike “døde” rom i dine umiddelbare boomgivelser virker som et blylodd som bremser din livsglede og kreativ- itet. Rydd ut slike rom, eller hold i det minste de tin- gene som er lagret der rene og ryddige. Luft rommet regelmessig, og behold ikke døren permanent lukket.

Inngangspartiet: Ditt forhold til andre mennesker

Det inntrykket som fremmede får av hjemmet ditt, slik ønsker du også å virke på andre. Bruk trikset fra forrige kapitel: Ta på deg jakken som tilhører en annen, forlat hjemmet ditt og dra tilbake igjen som om du var en fremmed. Se med en annens øyne: Blokkerte veier med planter som henger ned, et uleselig navnskilt, en stabel med papir som skal kastes, en overfylt garderobe, sko, hansker, skjerf, luer og hatter som ligger omkring.

Behold inngangpartiet ryddig og gjør det innbydende. Du vil snart få nye gode venner, og du vil føle deg bedre når du kommer inn i boligen. Dette er en god forutsetning for å bli mer åpen og gjestfri.

Simplify-idè 3 Rydd omgivelsene dine (C2)

De beste metodene for å rydde vekk (3)

Ditt hjem som et speilbilde av din sjel (1)

Etter at du har påbegynt simlify-veien i et eller annet rom, og forhåpentligvis har vært fornøyd med resultatet, kan du nå gjennomgå hjemmet ditt systematisk og optimere rom for rom.

En grunnleggende idé er at boligen din eller huset ditt er en tre- dimensjonal representasjon av livet ditt. Din indre verden og verden utenfor stemmer overens. Enhver beboer legger alltid igjen usynlig merker i hjemmene de lever i – selv når de har flyttet ut, og alle møbler er fjernet. Disse merkene har virkninger på de neste beboerne. Hver religion har ritualer for å velsigne og rense rommene. De viktigste forutsetningene for positive og levende boligomgivelser er rydding, fjerning av unødvendig ting. Gå i gjennom hvert rom i hjemmet ditt, og oppdag forbindelsen mellom deg selv og dine rom.

Kjelleren: Fortid og det ubevisste

Om du beholder mange ting som ikke er ryddet opp i kjelleren, er det et symbol på uløste oppgaver som du bærer med deg. Du vet jo: Gjenstander som du ikke kaster “fordi de kan komme til nytte en dag”, er lenker som binder deg til fortiden. De er en indikasjon på at det er noe i sinnet ditt som må løses: En byrde fra en slektning, en mørk hemmelighet i familien, eller dårlig kommunikasjon med dine søsken.

Skrot i kjelleren kan også ha direkte psykologiske virkninger: Depresjon, manglende drivkraft og melankoli.


Kjelleren er sikkert et godt lagingssted, men bare for ting som du bruker minst en gang i året. Tilrettelegg alt, slik at hver gjenstand er direkte tilgjengelig (ikke på i en slik måte at bordtennisplaten først må ryddes vekk for å komme frem til ski utstyret), og slik at luft og energi kan sirkulere immellom. En lys, ryddig, godt utluftet kjeller gjør deg mer munter, modig og hjelper deg til en positiv grunninnstilling. Du vil legge merke til at du også med frisk energi kan behandle de oppgavene som er forbundet med sjelen, som akkurat er nevnt ovenfor.

Loftet: Idéer og fremtid

Et fullstappet lagersted blokkerer dine personlige og profesjonelle utviklingsmuligheter. Det fungerer som en lokk som forhindrer ditt livstre å vokse. Hvis du rydder loftet fritt for gamle souvenier, erindringer, slitte klær, og andre ting, vil du oppdage nye perspektiver som du ikke før hadde turt å drømme om.

Et godt utbygget loft er det beste stedet for kreative aktiviteter, som maling eller skriving. Om du planlegger å innrede et kontor hjemme, er loftet det beste stedet. Ledere av store selskaper velger vanligvis kontor i øverste etasjé i den høyeste firmabygningen – på samme måte som hos dyrene der dyret som er høyest rangert innehar plassen øverst i et tre eller på en klippe.

________

Simplify your life

Fra boken: “Simplify Your Life” av W.T. Küstenmacher og L.J. Seiwert

_______

Copyright © 2009-2019 Simplify Your Life

Del på bloggen

Bookmark and Share

____

BØKER TIL SALGS

Du kan kjøpe bøkene direkte ved å sende en e-mail til Jan Vig  med bestillingen og de nødvendige kontaktdataPå den måten støtter du også opp om bloggen og det arbeidet som blir gjort. :-)

MERK: Du får 40% rabatt på ny ordinær pris på bøkene ved å kjøpe de direkte fra meg.

 Gi livet retningBoken I tre skritt til en selvbestemt fremtid av Jörg W. Knobloch. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 200 NOK. Din pris: 120 NOK.

__________

Slow down your lifeBoken av Kai Romhardt.  Last ned informasjon her. Ordinær pris: 150 NOK. Din pris 90 NOK.

Simplify your lifeSimplify Your Life. Denne boken har solgt i mer enn 2 millioner eksemplarer. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 268 NOK. Din pris 160 NOK.

________

Balance your lifeBalance Your life – Kunsten å¨lede seg selv. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 200 NOK. Din pris: 120 NOK.

Når du har det travelt, gå langsomtNår du har det travelt, gå langsomt – Mer tid i en raskere verden. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 200 NOK. Din pris: 120 NOK.

______

SimplifyGuidenSimplifyGuiden – 30 minutter for din Work-Life-Balance. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 90 NOK. Din pris 50 NOK

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: