Livsbalanse – fjerde element:Livets hensikt (L21)

________

Det fjerde elementet som utgjør livet ditt heter: Livets hensikt. Når livet ditt har en mening som orienterer seg mot dine verdier trives du og utvikler deg.

Om indre tomhet og oppfyllelse

Den moderne psykologien beskjeftiger seg ofte med livets hensikt. For hvis den mangler, presser det på sjelen. Gjør utilfreds, ulykkelig, ja depressiv.

Spør deg ikke bare, hva du ønsker å oppnå, men fremfor alt hvorfor – hensikten bak. Spørsmålet etter hensikt hjelper nemlig til å oppdage det vesentlige og si ”nei!” til tidstyver og hemmelige boykottørere av livslyst, livsglede, tilfredshet. 

Bumerangen roterer for spørsmålet etter meningen med med livet.  Fordi ikke noe synes mer meningsløst enn å kaste vekk noe, slik at det kommer tilbake. Mangler hensikten med livet, belaster det sjelen tungt. Denne ballasten kan man kaste vekk – og hensikten kommer tilbake. Komplisert? Nei.

 

Metode 4: Ikke livsomstendig-hetene – men du selv bestemmer din skjebne
forts

Kraften av egen verdikode
 

Beslutt i første linje å følge din egen verdikode. Ellers utvikler det seg lammende motsetninger mellom dine verdier. Den som elsker risikoen, men samtidig ikke vil oppgi sikkerheten, ser seg snart stilt ovenfor alternativer som ekskluderer hverandre: Å våge et sprang i selvstendighet – eller heller bli en ansatt med sikker månedsinntekt? Bryte ut av rutineforholdet eller bli i den sikre ekteskapshavnen? Utforske eksotiske områder i områder langt vekk fra turiststiene eller heller pakketurer med all komfort? Likt vektlagte motsetninger lammer beslutningskraften og er i siste innstans ansvarlig for, at vi lar det være med vage drømmer.

Verdikonflikter er i følge Robbins årsakene til enhver selvsabotasje. Spør deg selv: ”Hva betyr virkelig noe i livet mitt?” Deretter: ”Hvilke ubehaglige emosjoner vil jeg for enhver pris unn-gå?”
Personligheter med suksess kjenner nøyaktig sine verdier og antipatier og handler deretter. Derfor virker de så målrettet, selvbevisste og fulle av karakter.

________ 

Se forøvrig artikkelen om din personlige lykkedagbok !_

____________

Se boken “ Bumerang prinsippet – mer tid til lykkeav Lothar J. Seiwert   som koster 220 kr. Den kan bestilles hos Simplify eller ved å sende en e-post. På den måten støtter du også opp om bloggen og det arbeidet som blir gjort :-)

bum150

Les mer i boken “Bumerang prinsippet – mer tid til lykke” av Lothar J. Seiwert

_____________

Copyright © 2009-2011 SIMPLIFY

Del på bloggen

Bookmark and Share

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: