Livsbalanse – fjerde element:Livets hensikt (L22)

________

Det fjerde elementet som utgjør livet ditt heter: Livets hensikt. Når livet ditt har en mening som orienterer seg mot dine verdier trives du og utvikler deg.

Om indre tomhet og oppfyllelse

Den moderne psykologien beskjeftiger seg ofte med livets hensikt. For hvis den mangler, presser det på sjelen. Gjør utilfreds, ulykkelig, ja depressiv.

Spør deg ikke bare, hva du ønsker å oppnå, men fremfor alt hvorfor – hensikten bak. Spørsmålet etter hensikt hjelper nemlig til å oppdage det vesentlige og si ”nei!” til tidstyver og hemmelige boykottørere av livslyst, livsglede, tilfredshet. 

Bumerangen roterer for spørsmålet etter meningen med med livet.  Fordi ikke noe synes mer meningsløst enn å kaste vekk noe, slik at det kommer tilbake. Mangler hensikten med livet, belaster det sjelen tungt. Denne ballasten kan man kaste vekk – og hensikten kommer tilbake. Komplisert? Nei.

 

Metode 4: Ikke livsomstendighetene – men du selv bestemmer din skjebne
forts

Den drivende kraft i kondisjoneringen
 

Robbins bruker hele verktøykisten i NLP. Imidlertid er hans viktigste praktiske metode kondisjonering:

Knyt dine mål sammen med positive erfaringer og følelser – og det du vil unngå med negative. Hvis du for eksempel vil slanke deg, innstiller du tankene dine på bildet av ditt yndlingsmåltid, et fantasibilde av deg selv: kortpustet med fettruller, fett rundt magen og dissende lår. Så ser du deg billedlig jogge: slank, lett på foten, smilende. Hver gang, når du blir veldig sulten, tenker du på det første bildet, og når du synker trøtt ned i fjernsynsstolen, fremkaller du det andre. Den som må kjempe med kiloene, lider som regel av den motsatte kondisjoneringen:

Ved tanken på sport ser han/hun seg pustende og pesende og gjennomvåt av svette, mens tanken på mat forbinder han/hun med nytelse og dufter som stimulerer sansene.

Er det da et under, at han/hun ikke holder ut en diett?

________ 

Se forøvrig artikkelen om din personlige lykkedagbok !_

____________

Se boken “ Bumerang prinsippet – mer tid til lykkeav Lothar J. Seiwert   som koster 220 kr. Den kan bestilles hos Simplify eller ved å sende en e-post. På den måten støtter du også opp om bloggen og det arbeidet som blir gjort :-)

bum150

Les mer i boken “Bumerang prinsippet – mer tid til lykke” av Lothar J. Seiwert

_____________

Copyright © 2009-2011 SIMPLIFY

Del på bloggen

Bookmark and Share

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: