Balance your life – Kunsten å lede seg selv (9)

IMG_0797

Balance Your Life: Hva som venter deg som  life-leader (9)

Livet i morgendagens samfunn (6)

På leting etter et full-verdig liv (6)

Håndtere relasjoner(1)

I klassisk tidsstyring forsøker vi fremfor alt, og utnytte (arbeids-) tiden effektivt. Ved selvstyring går det i første rekke om å styre seg selv. Men begge tilnærmingene neglisjerer fullstendig, at det ved vårt forsøk på å føre et full-verdig liv først og fremst går om styringen av relasjoner.

24

Nemlig på to nivåer: For det første må vi utforme en forbindelse mellom de fire livsområdene, slik at det oppstår en balanse mellom dem.

Den som kun arbeider, får på sikt automatisk problemer på de tre andre områdene. Og ikke bare der: Den som er fysisk og psykisk utbrent eller er ensomme, vil en eller gang i yrket heller ikke kunne bringe topp prestasjoner

Avgjørende er den rette balansen i livet vårt, og det vil si det rette forholdet mellom de fire livsområdene.mellom de fire livsområdene, slik at det oppstår en balanse mellom dem.

Den som kun arbeider, får på sikt automatisk problemer på de tre andre områdene. Og ikke bare der: Den som er fysisk og psykisk utbrent eller er ensomme, vil en eller gang i yrket heller ikke kunne bringe topp prestasjoner.

25 copy

For det andre må vi styre relasjonene til omverdenen. Også dette er viktig. Hva gavner det deg, hvis du bestemmer deg for: »Jeg jogger hver kveld«, men livsledsageren din sier: »Hvis du kommer sent hjem, kan du da i det minste ta deg tid til barna og meg.« Da har du et problem. Eller hva gavner det deg, hvis du har satt deg som mål om to år å bli avdelingsleder og tjene 7500 kroner mer per måned, men lederen din foretrekker en av kollegaene dine og nekter å gi deg en lønnsøkning? Også da har du et problem

Dt vil si: Vårt virkelige problem er som oftest et resultat av relasjonene til omverdenen som vi er en del av. De oppstår ut ifra det faktum, at våre ønsker og behov ikke harmoniserer med de til våre relasjoner.For det andre må vi styre relasjonene til omverdenen. Også dette er viktig. Hva gavner det deg, hvis du bestemmer deg for: »Jeg jogger hver kveld«, men livsledsageren din sier: »Hvis du kommer sent hjem, kan du da i det minste ta deg tid til barna og meg.« Da har du et problem. Eller hva gavner det deg, hvis du har satt deg som mål om to år å bli avdelingsleder og tjene 7500 kroner mer per måned, men lederen din foretrekker en av kollegaene dine og nekter å gi deg en lønnsøkning? Også da har du et problem.

Dette med »å være innvevd« må vi vurdere nøyere i vår livsplanlegging og – utforming. Life-leadership-konseptet hjelper deg til å utvikle en forståelse av deg selv, som aksepterer vår avhengighet. På samme tid viser det deg veier, hvordan du kan bli en life-leader, det vil si å utforme livet ditt aktivt og ansvarlig og holde det i balanse.

_____

bal150

Fra boken: «Balance your life» av L.J.Seiwert

_______

Copyright © 2009-2014 SIMPLIFY

Del på bloggen

Bookmark and Share

____

BØKER TIL SALGS

Du kan kjøpe bøkene direkte ved å sende en e-mail til Jan Vig  med bestillingen og de nødvendige kontaktdataPå den måten støtter du også opp om bloggen og det arbeidet som blir gjort MERK: Du får 40% rabatt på ny ordinær pris på bøkene ved å kjøpe de direkte fra meg

simpl150

Simplify Your Life. Denne boken har solgt i mer enn 2 millioner eksemplarer. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 268 NOK. Din pris 160 NOK.

__________

bal150 Balance Your life – Kunsten å¨lede seg selvLast ned informasjon her. Ordinær pris: 200 NOK. Din pris: 120 NOK

____________

nar150 Når du har det travelt, gå langsomt – Mer tid i en raskere verdenLast ned informasjon her. Ordinær pris: 200 NOK. Din pris: 120 NOK.

______

30min150 SimplifyGuiden – 30 minutter for din Work-Life-BalanceLast ned informasjon her. Ordinær pris: 90 NOK. Din pris 50 NOK

_____

bum150 Bumerang prinsippet mer tid til lykkeLast ned informasjon her. Ordinær pris: 280 NOK. Din pris 170 NO

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: