Balance your life – Kunsten å lede seg selv (10)

IMG_0797

Balance Your Life: Hva som venter deg som  life-leader (10)

Livet i morgendagens samfunn (7)

På leting etter et full-verdig liv (7)

Håndtere relasjoner

26Denne egenskapen trenger vi ikke bare fordi vi blir konfrontert med flere krav i informasjonssamfunnet. Men i tillegg kommer: Omverden vår forvandler seg kontinuerlig. I stadig kortere tidsavstander blir vi møtt av stadig nye krav. Disse kan vi ofte ikke mestre med våre nåværende handlingsmønstre. Vi må utvikle nye løsnings- og mestringsstrategier for disse. Ellers kan vi ikke forene de som oftest motstridende krav, som livet stiller til oss. Her to eksempler:

Eksempel 1:Mange (aleneværende) yrkesaktive mødre merker: På grunn av prosjektarbeidet, som praktiseres i bedriften min, lykkes jeg stadig dårligere i å imøtekomme både ønskene og behovene fra min barn, som kravene i yrket. I bedriften min forventer de fleksibilitet fra meg, og at jeg ikke daglig forlater arbeidsplassen min klokken 16 for å hente barna mine i barnehagen. Hva skal jeg gjøre?

Eksempel 2:Mange unge yrkesutøvere tenker: Gjerne ønsker jeg ha mer tid for min familie og mine hobbyer. Men hvis jeg  yrkesmessig skal komme videre, har jeg ikke noe annet valg enn å arbeide 60, 70 timer i uken. Hva skal jeg gjøre?

27 copy

Vi må nøyaktig kjenne til kravene som stilles til oss. Bare da kan vi også  beslutte, hvilke krav vi ønsker å imøtekomme – og hvilke ikke. Derfor vil jeg i kapitelet som kommer skissere noen utviklingstendenser for deg i morgendagens verden, som vil prege deg – og som allerede har begynt. Hvis vi vet, hvilke forand-ringer og utfordringer vi står oven-for, faller det lettere for oss å utforme og sikre vårt liv pro-aktivt, slik at vi ivaretar balansen mellom de fire livsområdene.

Enten – eller 

Hvilke behov/krav kan du vanskelig forene i livet ditt? Suppler listen med eksempler fra livet ditt.

Behov/krav I Behov/krav II
F.eks. sette av 2000 NOK månedlig for pensjon. F.eks. finansiere daglig livs-opphold.
F.eks. gå regelmessig på treningssenter. F.eks. vise forventet tidsmessig fleksibilitet på arbeidet.
F.eks. engasjere meg sosialt. F.eks. tilbringe tilstrekkelig tid med min familie.
 
 
 
   

_____

bal150

Fra boken: «Balance your life» av L.J.Seiwert

_______

Copyright © 2009-2014 SIMPLIFY

Del på bloggen

Bookmark and Share

____

BØKER TIL SALGS

Du kan kjøpe bøkene direkte ved å sende en e-mail til Jan Vig  med bestillingen og de nødvendige kontaktdataPå den måten støtter du også opp om bloggen og det arbeidet som blir gjort MERK: Du får 40% rabatt på ny ordinær pris på bøkene ved å kjøpe de direkte fra meg

simpl150

Simplify Your Life. Denne boken har solgt i mer enn 2 millioner eksemplarer. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 268 NOK. Din pris 160 NOK.

__________

bal150 Balance Your life – Kunsten å¨lede seg selvLast ned informasjon her. Ordinær pris: 200 NOK. Din pris: 120 NOK

____________

nar150 Når du har det travelt, gå langsomt – Mer tid i en raskere verdenLast ned informasjon her. Ordinær pris: 200 NOK. Din pris: 120 NOK.

______

30min150 SimplifyGuiden – 30 minutter for din Work-Life-BalanceLast ned informasjon her. Ordinær pris: 90 NOK. Din pris 50 NOK

_____

bum150 Bumerang prinsippet mer tid til lykkeLast ned informasjon her. Ordinær pris: 280 NOK. Din pris 170 NO

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: