Slow down your life-mindfulness(9)

IMG_1927

Vi vil i bloggen vår å ha samme innhold på bloggen fra mandag til fredag. Vi starter denne uken med med ett nytt «seminar». Denne uken vil «Slow down your life -mindfulness (9  være tilgjengelig fra mandag til fredag. 

Dette for at flere skal få mer tid til å sette seg inn i stoffet som presenteres. 

Slow down your life- mindfulness (9)

Stadig flere mennesker lever på forbikjøringssporet. Stress og rådløshet gjør dem anpustne, utilfredse og tomme. Kai Romhardt  innbyr deg til å slå inn på et liv i oppmerksomhet ved hjelp av praktiske øvelser, for å komme til ro, slappe av og få fred. ”Slow down your life-mindfulness” er kunsten å gå våken gjennom livet og finne et fornuftig og selvbestemt tempo med konsentrasjon og bevissthet.

If you want to live life free
take your time go slowly
do few things but do them well
heartfelt work goes purely.

If you want your dreams come true
take your time go slowly
Small beginning, greater end
simple work is holy.

Day by day –  stone by stone
build your secret slowly
day by day – you’ll grow true
you’ll know heaven’s glory.

Sangen til Franz av Assisi

 

Slow down your life- en øvelsesbok

Jeg vil nå på de følgende sider vise deg konkrete slowing-down-øvelser. I kapitel 1 lærer vi å kjenne fem nøkler til slowing down. Konsepter, som radikalt kan forandre vår tidserfaring i hverdagen. I kapitel 2 til 5 utforsker vi tilstanden til vår kropp, vårt sinn, våre aktiviteter og omverdenen vår. Hvert kapitel består av fem avsnitt, der jeg tilbyr konkrete ankringspunkter for slowing down, som for eksempel ”vår pust” (se oppstillingen nedenfor).

 Fem nøkler

·   Oppmerksomhet

·   Forandring

·   Ingen begynnelse/ingen slutt

·   Utvikling

·   Rytme

Vår kropp

 • Vår pust
 •  Våre skritt
 • Våre hender
 • Vår ernæring
 • Vår søvn

Vår sjel

 • Vår tenkning
 • Våre følelser
 • Vår kunnskap
 • Våre verdier
 • Vår åndelige næring

Våre aktiviteter

 • Vår motivasjon
 • Vårt tempo
 • Vår aktivitets-skvalitet
 • Våre vane-energier
 • Vår ro og god tid

 

Vår omverden

 • Vårt arbeid
 • Vårt privatliv
 • Våre røtter
 • Våre relasjoner
 • Våre gaver

 

Slow down your body

Vår raske kropp 

Vår pust

Våre skritt 

Våre hender

Vår ernæring 

Vår søvn

Slow down your body

Vår pust

Vi lever i et heseblesende samfunn. Mange av oss mister daglig pusten eller mister den midt i dagens aktiviteter. Vår kultur kjenner Indias pustekunstnere bare fra distanse. Disse yogiene med sine smidige kropper og våkne øyne, de flytende bevegelsene, som beveger dem rolig og verdig gjennom kaoset i de indiske storbyene. De lever i dyp fred med  pusten sin. Lite kan bringe de ut av likevekt, pusten er ankeret, de har mestret den. Bevisst og avslappet pusting befrir oss fra stress og sorger.

Også på folkemunne kjenner man pustens beroligende virkning. I en bayersk hytte fant jeg følgende livsvisdom brent inn i tre: ”Går noe galt, så pust dypt inn, bevar roen.” Det er begynnelsen på slowing down.

Hvor alvorlig har du inntil i dag beskjeftiget deg med pusten? Når gledet du deg sist over pusten din og dine sunne lunger? Røker du? Benytter du pustens signaler? Start den, for bevisst å komme til ro?

Vær så vennlig å rett oppmerksomheten din nå på pusten din? Hvor føler du den? Hvordan føler den seg? Influerer du på dens rytme? Eller strømmer pusten fri inn og ut igjen ? Vær så vennlig ikke og vurder pustingen din. Betrakt den slik den er. Og forsøk å bli i kontakt med den mens du leser videre. Vær bevisst på, at du puster. Mens du puster, lever du. Så lenge du lever, puster du.

Pustingen er nøkkelen til å hvile ut. Kvaliteten på pustingen vår virker inn på alle aspektene i livet vårt. Det vil læren i de forskjellige avspennings-tradisjonene bekrefte for deg. Vår pusting er døren, som vi må gå igjennom, for å være dypt tilstede i nåværende øyeblikk og for å hvile ut. Vennskapet med pusten vår, er en sentral nøkkel for slowing down.

Bevisst pusting er broen mellom kroppen vår og vårt sinn. Den bringer oss tilbake til øyeblikket og forhindrer, at vi mister oss selv i sorger og destruktive emosjoner. Vår oppmerksomhet kan ikke samtidig være ved pusten vår og i en fjern fremtid. Gjennom bevisst pusting erkjenner vi raskere forsøket på indre akselerasjon og kan stoppe. Vi helbreder spaltingen mellom kropp og sjel.

Bevisst pusting hjelper oss til å omgås våre engstelser.  Angst og pust er tett knyttet opp imot hverandre. Pustingen som uteblir vekker angst i oss og angsten stjeler pusten vår. Heseblesende blir vi lett en kasteball for våre emosjoner. Tenk på en situasjon, der du har grepet ordet eller har holdt et viktig foredrag. I slike øyeblikk kan pusten stokke seg og angsten overmanne deg. Før vi har snakket de første ordene, blir pusten vår kortere og flatere. Blir vi derimot i kontinuerlig kontakt med pusten vår, vil angsten ha mindre makt over oss. Med pustingen holder vi kontakt med angsten og kan til og med omfavne den og bringe den til ro.

Vår pusting er det beste, naturligste og mest effektive beroligende middel som finnes. Reseptfri og tilgjengelig til når som helst. Den er alltid til stede. Pustingen vitaliserer oss. Er den flat, inn-holder kroppen vår mindre surstoff og vår celleaktivitet forløper redusert. Ubevisst pusting stjeler livlighet fra oss. Ved sykdom kan vi bevisst sette inn den vitaliserende kraften av pustingen. Vi puster bevisst inn i de syke kroppsdelene, vi stryker over vårt urolige hjerte og vår nervøse mage med pustingen vår. Vi berører vår smerte.  Slik influerer vi positivt på helbredelsesprosessen.

Du ser, at beskjeftigelsen med pusten vår bærer umiddelbare frukter. Pusten sentrerer oss. Forbind-

elsen med den styrker vår konsentrasjon. Den er vår bru til oppmerksomhet. Pusten vår danner et føre var system for alle former for speed up. Den viser oss, hvilke følelser og tanker som er til stede eller oppstår akkurat nå.

Klarte du mens du leste å holde kontakt med pusten din? Det er så lett å miste kontakten, og hvis vi mister den, mister vi også oss selv et stykke. Hvis du vil fornye ditt vennskap med pusten din, da trenger du en systematisk øvelsespraksis og gode lærere. Systematisk veiledning og enkle lærings-metoder finner vi i dag først og fremst i de årtusengamle pusteskolene i Asia. Yoga, opp-merksomhetsmeditasjon, qi gong og andre øvelser har potensialet til å løse opp vår andpustenhet og spenninger og styrke harmonien og freden i livet vårt.

Stoppesteder

! … når du går ut i det fri

! … når du blir andpusten

! … når uro eller nervøsitet stiger opp i deg

1. Sett deg på en stol på et rolig sted og sett deg i en opprettet sittestilling. Føl kontakten med fotsålene dine og bakken. Legg hendene avslappet på magen. Iaktta hvordan hendene dine hever og senker seg gjennom pustingen.  Forsøk å la denne prosessen skje, uten bevisst å gripe inn. Smil til pusten din. Gjør deg bevisst, at det er pusting, som gir deg nødvendig energi i livet ditt, som ikke livet ditt ville være mulig uten.

2. Thich Nhat Hahn anbefaler å benytte telefon- en som stopp- og hvilesignal. Når det ringer, reagerer du ikke umiddelbart, men avventer de første tre tonene. Smil til deg selv og den som ringer og bli ved pusten din. Først deretter griper du telefonen. Du vil merke, at denne bevisste stoppen, tydelig kan virke avslappende på telefonsamtalenes atmosfære.

Neste uke fra og med mandag 1. til og med 5.august starter vi med Slow Down your body-Våre skritt  

Neste uke fra og med mandag 15. juli til og med 29. juli starter vi med Slow Down your body-Vår pust 

_______

Les mer om boken her

Slowdown_Forside_600_1311

Copyright © 2009-2022 Simplify Your Life

Del på bloggen

Bookmark and Share

____

BØKER TIL SALGS

Du kan kjøpe bøkene direkte ved å sende en e-mail til Jan Vig  med bestillingen og de nødvendige kontaktdataPå den måten støtter du også opp om bloggen og det arbeidet som blir gjort. :-)

MERK: Du får 40% rabatt på ny ordinær pris på bøkene ved å kjøpe de direkte fra meg.

 Gi livet retningBoken I tre skritt til en selvbestemt fremtid av Jörg W. Knobloch. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 200 NOK. Din pris: 120 NOK.

__________

Slow down your lifeBoken av Kai Romhardt.  Last ned informasjon her. Ordinær pris: 150 NOK. Din pris 90 NOK.

Simplify your lifeSimplify Your Life. Denne boken har solgt i mer enn 2 millioner eksemplarer. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 268 NOK. Din pris 160 NOK.

________

Balance your lifeBalance Your life – Kunsten å¨lede seg selv. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 200 NOK. Din pris: 120 NOK.

Når du har det travelt, gå langsomtNår du har det travelt, gå langsomt – Mer tid i en raskere verden. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 200 NOK. Din pris: 120 NOK.

______

SimplifyGuidenSimplifyGuiden – 30 minutter for din Work-Life-Balance. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 90 NOK. Din pris 50 NOK

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: