Livsbalanse – fjerde element:Livets hensikt (L17)

________

Det fjerde elementet som utgjør livet ditt heter: Livets hensikt. Når livet ditt har en mening som orienterer seg mot dine verdier trives du og utvikler deg.

Om indre tomhet og oppfyllelse

Den moderne psykologien beskjeftiger seg ofte med livets hensikt. For hvis den mangler, presser det på sjelen. Gjør utilfreds, ulykkelig, ja depressiv.

Spør deg ikke bare, hva du ønsker å oppnå, men fremfor alt hvorfor – hensikten bak. Spørsmålet etter hensikt hjelper nemlig til å oppdage det vesentlige og si ”nei!” til tidstyver og hemmelige boykottørere av livslyst, livsglede, tilfredshet. 

Bumerangen roterer for spørsmålet etter meningen med med livet.  Fordi ikke noe synes mer meningsløst enn å kaste vekk noe, slik at det kommer tilbake. Mangler hensikten med livet, belaster det sjelen tungt. Denne ballasten kan man kaste vekk – og hensikten kommer tilbake. Komplisert? Nei.

 

Metode 3: Programmer deg selv til lykke og suksess forts

 Bumerang – STRATEGIEN (fortsettelse)

Hva hindrer deg i å være det mennesket du gjerne vil være? Gale trossetninger i hjernen.  Derfor: let de opp, slett de og
bli et nytt menneske!

To, tre positive erfaringer er som regel nok, til å ”slukke” tidligere atferd med å unngå situasjonen.

►     Chunking (danne deler).
Du spør deg selv: ”Hvorfor gjør jeg overhodet dette? Hvorfor er jeg i min familie et potet for alt?” Da bør du danne delmål. Og angripe de en for en. Eksempel: ”Jeg ønsker helt enkelt å ha det rent, derfor gjør jeg rent for alle. Jeg vil om kvelden, at min mann er i godt lune, derfor lager jeg mat. Jeg vil, at min sønn lærer å spille fløyte, derfor kjører jeg ham til undervisning.” For hvert av disse delmålene reflekter over, om ikke en annen kan overta disse oppgavene. Eller om målet virkelig er viktig for deg (”han kan være så sur han vil, jeg går på kino med en venninne …”).

►      Modelling:
Finnes det forbilder som har løst lignende problemer med suksess?

NLP(Neuro Lingvistisk Programmering) anbefaler ikke imitasjonen av en læremester, men i større grad å oppdage sine strategier og bruke de på sin egen situasjon.

►      Sorting:
De fleste mennesker forfølger motstridende hensikter på samme tid.

Deres mål står i veien for hverandre. For å fjerne blandingen fra trossetningene, formulerer man hver overbevisning hver for seg og etter hverandre. Den som gjerne vil være sjenerøs og sparsom på samme tid, lar begge disse delkarakterene føre en fiktiv dialog. En gang snakker han/hun som en gjerrigknark, som bruker hvert øre tre ganger. En annen gang en sjenerøs velgjører, som fordeler 1000 kroners sedler. Han/hun lar hver delkarakter snakke om sine ønsker og sine bekymringer, og vinner slik klarhet i sine forskjellige motiver.

________ 

Se forøvrig artikkelen om din personlige lykkedagbok !_

____________

Se boken “ Bumerang prinsippet – mer tid til lykkeav Lothar J. Seiwert   som koster 220 kr. Den kan bestilles hos Simplify eller ved å sende en e-post. På den måten støtter du også opp om bloggen og det arbeidet som blir gjort :-)

bum150

Les mer i boken “Bumerang prinsippet – mer tid til lykke” av Lothar J. Seiwert

_____________

Copyright © 2009-2011 SIMPLIFY

Del på bloggen

Bookmark and Share

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: