Livsbalanse – fjerde element:Livets hensikt (L18)

_______

Det fjerde elementet som utgjør livet ditt heter: Livets hensikt. Når livet ditt har en mening som orienterer seg mot dine verdier trives du og utvikler deg.

Om indre tomhet og oppfyllelse

Den moderne psykologien beskjeftiger seg ofte med livets hensikt. For hvis den mangler, presser det på sjelen. Gjør utilfreds, ulykkelig, ja depressiv.

Spør deg ikke bare, hva du ønsker å oppnå, men fremfor alt hvorfor – hensikten bak. Spørsmålet etter hensikt hjelper nemlig til å oppdage det vesentlige og si ”nei!” til tidstyver og hemmelige boykottørere av livslyst, livsglede, tilfredshet.

Bumerangen roterer for spørsmålet etter meningen med med livet.  Fordi ikke noe synes mer meningsløst enn å kaste vekk noe, slik at det kommer tilbake. Mangler hensikten med livet, belaster det sjelen tungt. Denne ballasten kan man kaste vekk – og hensikten kommer tilbake. Komplisert? Nei.

 

Metode 4: Ikke livsomstendig-hetene – men du selv bestemmer din skjebne

Lykkelig og suksessrik blir den som treffer beslutninger – jo oftere, desto bedre. Slik som en vektløfter daglig trener sine biceps, for å vinne sine kamper, holder toppledere i næringslivet seg så lenge på toppen, som de daglig holder sine ”beslutningsmuskler” i bevegelse. De beste beslutningene treffer den som oftere øver seg i å ta beslutninger.

Det er den sentrale kjernen i ”power prinsippene” av Anthony Robbins, Amerikas yngste og den motivasjonstrener med mest suksess, hvis publikum fyller fotballplasser. Han skapte en spesiell variant av NLP: Neuro-Assoziative conditioning (NAC). Den består av to skritt:

►      1. trinn:
Beslutningen om ikke å underkaste seg omstendighetene noe mer, men ta på seg risikoen for egne beslutninger og være ansvarlig.

Og gå besluttsomt  mot  et mål,selv  bestemme retningen –
det gjør deg  suksessrik  og lykkelig.

Hva er viktigere for deg? Foreta en nøyaktig avveining.
Verdier
 som motsir hverandre lammer beslutningsevnen, det blir med drømmene.

 

►      2. trinn:
Kondisjoner dine vaner og forkjærligheter på nytt, erstatt gamle atferdsstrategier med nye. Robbins’ suksessformel orienterer seg mot den epikureiske filosofi: ”Lev ditt liv på en måte som forårsaker mye glede og meget lite smerte.” For å virkeliggjøre denne livskunsten, er det i følge Robbins ikke nok å ha klare mål: ”Mange av de berømte personlighetene i vårt samfunn har riktignok oppfylt sine drømmer, men ikke funnet noen vei til å nyte disse (…) De har ikke erkjent forskjellen som består i mellom å nå et mål og et liv i tråd med sine egne verdiforestillinger.”

________

Se forøvrig artikkelen om din personlige lykkedagbok !_

____________

Se boken “ Bumerang prinsippet – mer tid til lykkeav Lothar J. Seiwert   som koster 220 kr. Den kan bestilles hos Simplify eller ved å sende en e-post. På den måten støtter du også opp om bloggen og det arbeidet som blir gjort :-)

bum150

Les mer i boken “Bumerang prinsippet – mer tid til lykke” av Lothar J. Seiwert

_____________

Copyright © 2009-2011 SIMPLIFY

Del på bloggen

Bookmark and Share

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: