Når du har det travelt, gå langsomt – Mer tid i en raskere verden (100)

016

____

”Hvis du alltid gjør
det du alltid har gjort
vil du alltid få
det som du alltid har fått“

Abraham Lincoln

70aNY

Tidsstyring som nøkkelen til Work-Life-Balance (15)

 

Din vei til lykke (1)

For mye stress hindrer suksess, gnager på relasjonsbåndet og gjør oss syke. Det riktige nivået på stress, aktiverer oss imidlertid til maksimal ytelse, skynder på kropp og sjel. Men hvordan finner man det »riktige nivået« på »riktig stress«?

Fra stress til flow (1)

Positivt stress, kalt eustress, lader oss med energi, tenner skaper-trangen, gjør oss konsentrert, setter uhorvlig kreativitet fri, fyller oss med glede og optimisme – ren lykke. Man oppslukes fullstendig i det en gjør. Vår følelse, vår vilje og våre tanker er i overensstemmelse. Tingene synes å gå av seg selv: Alt rundt en flyter i hverandre, og verken sorger eller tid spiller noen rolle. Man føler seg i ett med seg selv og omverdenen. Forholdet mellom utfordring og kunnskap stemmer. Man har suksess og nyter den også.

Kjenner du denne følelsen? Mange mennesker opplever denne tilstanden, når de bruker sin tid på sin hobby eller sportsart. Dette berusende lykkeøyeblikket kaller psykologen Mihaly Csikszentmihalyi »flow«. I mange års intensive studier rundt om på kloden, har Csikszentmihalyi viet tiden sin til denne spesielle form for lykke.

Flow-erfaringene kommer kun i stand, når man stilles ovenfor utfordringer og innlater seg på et visst nivå av stress, men lar ikke denne ta overhånd. Mest effektivt lever og arbeider du, hvis du lykkes med å møte stress med sindighet: Da har du den ideelle utgangsposisjonen for å oppnå flow-tilstanden.

189_23

___

nar150

Fra boken: «Når du har det travelt, gå langsomt» av L.J.Seiwert

_______

Copyright © 2009-2014 SIMPLIFY

Del på bloggen

Bookmark and Share

____

BØKER TIL SALGS

Du kan kjøpe bøkene direkte ved å sende en e-mail til Jan Vig  med bestillingen og de nødvendige kontaktdataPå den måten støtter du også opp om bloggen og det arbeidet som blir gjort MERK: Du får 40% rabatt på ny ordinær pris på bøkene ved å kjøpe de direkte fra meg

simpl150

Simplify Your Life. Denne boken har solgt i mer enn 2 millioner eksemplarer. Last ned informasjon her. Ordinær pris: 268 NOK. Din pris 160 NOK.

__________

bal150 Balance Your life – Kunsten å¨lede seg selvLast ned informasjon her. Ordinær pris: 200 NOK. Din pris: 120 NOK

____________

nar150 Når du har det travelt, gå langsomt – Mer tid i en raskere verdenLast ned informasjon her. Ordinær pris: 200 NOK. Din pris: 120 NOK.

______

30min150 SimplifyGuiden – 30 minutter for din Work-Life-BalanceLast ned informasjon her. Ordinær pris: 90 NOK. Din pris 50 NOK

_____

bum150 Bumerang prinsippet mer tid til lykkeLast ned informasjon her. Ordinær pris: 280 NOK. Din pris 170 NO

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: