Å finne mål – Dine mål

Ikke alle av oss er straks klar over hva vi  virkelig ønsker å oppnå. Mye virker fristende og ønskelig. Men det er viktig å finne ut hvilke mål som er dine egne og ikke er målene til dine foreldre, venner eller noen andre. Finn ut hva du selv ønsker å oppnå i livet ditt. Det er kun din indre motivasjon som gir deg nok energi til faktisk å oppnå dine mål.

Med øvelsene som følger kan du finne dine personlige mål

 Øvelsene kan hjelpe deg med å komme på sporet av dine personlige mål. Du må ikke nødvendigvis utføre alle øvelsene. Se på de forskjellige øvelsene og velg deretter ut de øvelser som du liker best. Imidlertid kan det noen ganger være nyttig å vurdere spørsmålet om egne mål ut ifra ulike perspektiver, og muligens gjennomføre alle øvelsene.

Å gjenkjenne de personlige livsområdene.  Hvis du ønsker å finne ut hva du vil oppnå i fremtiden er det nyttig først å undersøke din aktuelle livssituasjon. Med denne øvelsen får du klarhet vedrørende dine nåværende livsområder og deres betydning for livet ditt.

En pluss-/minusanalyse av ditt eget liv. For å vite hva du vil er det nyttig å vite hva som er bra og hva som er mindre bra for deg. Reflekter derfor over hvilke ting som er positive og hvilke ting som er negative i livet ditt.

Din perfekte dag.  «Din perfekte dagen» er en flott øvelse hvor du kan la fantasien løpe løpsk og lekent gjenkjenne hva som virkelig er viktig for deg.

80 års dagen din. Våre verdier gir oss ofte våre mål. Dessuten er det svært viktig at våre personlige verdier er i tråd med våre mål for å unngå interne konflikter. Lær i denne øvelsen derfor mer om dine personlige verdier.

Skriv ned en liste med mål. Når du har funnet ut nok om dine drømmer, ønsker og behov, er det på tide å skrive ned en liste over dine mål. Det å skrive ned dine mål, gir deg og dine målsettinger mer substans.

Sette prioriteringer. De fleste lister med mål blir ofte lange. Men du kan umulig takle alle målene dine umiddelbart. Det ville være upraktisk. Derfor må du bestemme deg for hvilke du vil starte med. Det er derfor nødvendig å sette prioriteringer og først bestemme deg for dine tre viktigste mål.

Artikler i samme serie:

Å finne mål – Dine mål
Å finne mål –  Livsområder og roller
Å finne mål –  Pluss og minus punkter
Å finne mål – Din perfekte dag
Å finne mål  – Din 80. års fødselsdag

Å finne mål – Å skrive ned en liste over mål
Å finne mål – Å prioritere

 

Relatert lesning:

Allen, David: Getting things done
Blair, Gary Ryan: What Are Your Goals: Powerful Questions to Discover What You Want Out of Life
Bryant, Theodore: Self-Discipline in 10 Days: How to Go from Thinking to Doing
Burn, Gillian: Personal Development AllInOne For Dummies
Davidson, Jeff: The Complete Idiot’s Guide to Getting Things Done
Knobloch, Jörg: Gi livet retning
Koch, Richard: 80/20 Way
McWilliams, John-Roger: Do It!: A Guide to Living Your Dreams
Mumford, Jeni: Life Coaching for Dummies
O’Connell, Fergus: How to Get More Done: Seven Days to Achieving More
Seiwert, Lothar: Balance your life
Seiwert, Lothar: Mer tid til lykke
Seiwert, Lothar: Når du har det travelt gå langsomt
Sher, Barbara: Wishcraft
Sher, Barbara: Live the life you love
Tracy, Brian: Goals
Tracy, Brian: Thinking Big

Del på bloggen

Bookmark and Share

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: