Å finne mål – Din drømmedag for din perfekte dag

Jotunheimen55

Din perfekte dag er en veldig fin øvelse der du kan finne ut hva som er viktig for deg og hva du egentlig ønsker i livet ditt.

Dette må jeg først i all ro reflektere over« – en ofte benyttet setning og en god idé, frem for alt når det gjelder viktige ting i livet ditt. Å reflektere, finne svar og treffe gode beslutninger kan ikke føre til bærekraftige resultater, hvis man bare gjør dette ut ifra hverdagens stress. Den som vil utforme sitt liv trenger alltid i det minste litt fri.

Akkurat derfor har det utviklet seg en ny og meget hensiktsmessig trend. Såkalte drømmedager i alle variasjoner. Klassisk kaller mange dette for sine klosterdager. Ordet kloster kommer jo fra latin og betyr »avsondret fra verdens liv og røre«.

Hastighetsfella unnslipper du som regel bare hvis du reserverer en hensiktmessig porsjon av tid til fred og ro og planleggingstid. Dette sparer til og med tid, og sikrer kvalitet i arbeids- og privatlivet. En drømmedag er ikke ferie (skjønt det mange ganger kan føles slik), men en tid som du tar deg regelmessig til å reflektere over liv, arbeid og karriere.

Mye taler for slike regelmessige frie tider, det være seg »stille timer« på kontoret, det være seg klosterdager i nærheten, et par dager på en ensom hytte på fjellet eller på et flott hotell.

Beskriv din ideelle dag

Ta med deg noe å skrive med, litt tid og trekk deg tilbake til din drømmedag der du kan reflektere og drømme over hvordan din ideelle dag ser ut. Hvis du vilkan du også ha på vakker musikk. Tenk nøye over hvordan din perfekte dag kan se ut og skriv opp alt som du kommer på, slik at ikke noe går tapt.  

 

Gå ut over hverdagens grenser – verden står åpen for deg

Øvelsen «den perfekte dagen» brukes for å ta en titt ut over dine selvpålagte begrensninger og å komme i kontakt med dine egne drømmer, som dui mener i øyeblikket kan være å være helt urealistiske. Alt er åpent for deg. I denne øvelsen er det ingen begrensninger. Forestill deg at du kan oppnå alt hva du ønsker deg hva du vil eller har drømt om. La deg inspirere av spørsmålene nedenfor.
 
Kontroller at din perfekte dag ikke blir kjedelig. Dette er den eneste begrensningen på øvelsen. Velg altså ikke ting som kun kort tid gir deg glede og som etter kort tid smaker   ”bedervet”. Opprett for deg selv en perfekt dag som du aldri ville få nok av.

Bestem deg for detaljene i din perfekte dag

I hvilket land bor du, og hvordan ser det ut der? Bor du i byen eller på landet? Hvor stort er huset eller leiligheten din? Forestill deg alle detaljenene visuelt.

Tenk på hvilken mennesker du helst vil være sammen med. Mennesker som er positiv til deg som person, som du liker og som du har glede av å være sammen med. Hvem ville det være?  

Hvordan tilbringer du dagen din? Hva gjør du? Hvordan tjener du ff.eks. til livets opphold? Eller er du kanskje rik og trenger ikke å arbeide? Har du interessante hobbyer eller har du andre personlige prosjekter? Hvilke?

Hva eier du? Har du en båt? Har du dyre biler eller kanskje ikke dette er så viktig i ditt ideelle liv?

Vil du ha dyr og planter om deg? Vil du ha det varmt eller kaldt rundt omkring deg? Vil du kanskje stadig vekk oppdage og lære nye ting, utforske og erobre ny kunnskap?

Still stadig vekk spørsmålet, hva du helt personlig trenger for å føle deg vel. Og bygg dette inn i din perfekte dag.

Selv det du allerede har kan forekomme i din ideelle dag

Viktig: Ikke glem å beskrive ting i din ideelle dag, som du allerede besitter og som du vil beholde.  Så kat å være sammen med ditt barn og gjøre noe morsomt være en del av din ideelle dag.

Uansett hva som tilhører din perfekte dag: Skriv det ned eller ta det opp. Du kan også tegne det.

Gjenta øvelsen, «din perfekte dag» med jevne mellomrom

Da du stadig videreutvikler deg, endrer ting seg til en viss grad som hva som er godt for deg, hva som gjør deg lykkelig og hva som gleder deg.  Derfor er det fornuftig å sette seg ned nå og da igjen, og igjen utbrodere hvordan din perfekte dag ser ut. Slik forblir du i kontakt med dine ønsker og drømmer og erkjenner raskt igjen når det er på tide å velge å sette noen nye mål.

Artikler i samme serie:

Å finne mål – Dine mål
Å finne mål –  Livsområder og roller
Å finne mål –  Pluss og minus punkter
Å finne mål – Din perfekte dag
Å finne mål  – Din 80. års fødselsdag

Å finne mål – Å skrive ned en liste over mål
Å finne mål – Å prioritere

Relatert lesning:

Allen, David: Getting things done
Blair, Gary Ryan: What Are Your Goals: Powerful Questions to Discover What You Want Out of Life
Bryant, Theodore: Self-Discipline in 10 Days: How to Go from Thinking to Doing
Burn, Gillian: Personal Development AllInOne For Dummies
Davidson, Jeff: The Complete Idiot’s Guide to Getting Things Done
Knobloch, Jörg: Gi livet retning
Koch, Richard: 80/20 Way
McWilliams, John-Roger: Do It!: A Guide to Living Your Dreams
Mumford, Jeni: Life Coaching for Dummies
O’Connell, Fergus: How to Get More Done: Seven Days to Achieving More
Seiwert, Lothar: Balance your life
Seiwert, Lothar: Mer tid til lykke
Seiwert, Lothar: Når du har det travelt gå langsomt
Sher, Barbara: Wishcraft
Sher, Barbara: Live the life you love
Tracy, Brian: Goals
Tracy, Brian: Thinking Big

Del på bloggen

Bookmark and Share

  
  

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: