10 hemmeligheter for hvordan du styrker sinnet, kroppen og karaktéren(H)

  • Vær snill, hensynsfull og høflig. Menvær  også klok og vit når du skal være tøff og modig. Dette er kjennetegnet på en godt definert karaktér og du vil sikkert få respekt. Det er mest nyttig å lese bøker om vennlighet og styrke relasjoner ved å være en god lytter, vise andre oppriktige takknemlighet og raffinere andre mellommenneskelige ferdigheter. Men for virkelig å lykkes må man også innse, at verdslig visdom og skarpsindighet er essensielle ferdigheter å fostre. Bli ekspert på menneskelig psykologi og kunne lese essensen av mennesker,og vær klar over politikken rundt deg. Overse smålig sladder og kontorpolitikk, men sett pris på at de faktisk eksisterer, og vit hva som foregår bak ryggen din.

 

  • Skap bildet ditt som en svært kompetent, sterk, disiplinert, rolig og anstendig individ. Finn den avgjørende balansen mellom å arbeide på bildet du viser til resten av verden og din indre karaktér. Skap en følelse av mystikk vedrørende deg selv som de virkelig kloke. Ikke fortell alle alt om deg selv, strategier og dine ambisjoner. De vellykkede borgere av denne verden tenker tre ganger før de snakker, fordi et ord ytret kan aldri trekkes tilbake. Gjør saker slik at de ser enkle ut , og folk vil si at du er naturlig begavet. Snakk bare god om folk og folk vil flokke seg rundt deg. Aldri snakk stygt om andre, og la alle vite at du ikke sverter dem bak ryggen deres. Bygg opp karaktéren din og lev et svært prinsipielt liv.

 

  • Å vise familiær fortrolighet er en meget god regel. Stjernene forblir fjernt fra jorden. Du må beholde en avstand fra alt, alle bortsett fra din nærmeste relasjoner. Når folk ser alt en leder representerer,  mister han sin aura og med den autoritet og mystikken han kan ha skapt.

 

  • Lær å organisere tiden din. Det er feil å si, at ved å være en nitidig  tidsleder og leve etter en nøye definert tidsplan blir du stiv og ikke spontan. Snarere tillater en  god organisering deg  å oppnå de målene som  virkelig er viktige, samt å nyte fritiden. God tidsledelse gir mer tid til å ha det gøy og til å slappe av – ikke mindre. Disse viktige periodene er planlagt i løpet av uken akkurat som andre forpliktelser som kan synes mer presserende. Ingting blir ofret. Disipliner deg selv og slutt å kaste bort tiden din på alle de umiddelbare og pressende, men uviktige oppgavene (dvs. f.eks. telefoner som ringer), og konsentrer deg om aktiviteter som virkelig er meningsfulle i livet ditt. Slike aktiviteter omfatter tid for selvfornyelse og refleksjon, tid å bygge relasjoner bygd på tillit og gjensidig respekt, tid til fysisk trening, tid til å lese og tenke dypt, og tid å tjene andre i ditt lokalsamfunn.

 

  • Hold deg oppdatert på aktuelle begivenheter, de nyeste bøkene og populære trender. Mange topputøvere leser fem-seks aviser hver dag. Du trenger ikke å lese hver historie i enhver avis. Vit hva du skal fokusere på, hva du skal hoppe over og hva du bør klippe ut og lese på et senere tidspunkt. Mange vellykkede mennesker skanner blader og aviser, og klipper ut artikler av interesse, og legger disse artiklene i en mappe som de kan lese i roligere perioder. Kunnskap er makt. Enten du er en gründer, en bedriftsleder eller en som har en familie, kan du forandre livet ditt og livene til de rundt deg på en avgjørende måte med en enkel idé. Bare spør Gates, Edison og Bell.

 

  • Når du velger din livspartner, husk at dette er den viktigste beslutningen i din levetid. Det partnerskaplige forholdet tilbyr 90% av all støtte, lykke og oppfyllelse så velg  klokt. Vurder egenskaper som kjærlighet, humor, intelligens, integritet, modenhet, temperament, kompatibilitet og den  personlige kjemien. Hvis disse er til stede, har ditt forhold en utmerket sjanse til stor suksess. Beveg deg sakte og la ingen presse deg til en ubehagelig beslutning.

 

  • Diskutere aldri dine personlige utviklingsaktiviteter med noen. Dine strategier for å utvide ditt sinn og ånd er dine egne. Andre forstår kanskje ikke verdien av personlig mestring og dessuten vil de ta bort æren når du får suksess ved å si at du var avhengig av teknikker. Hold disse selvutviklingsaktivitetene for deg selv.

 

  • Planlegg avslappingstid  i uken og vær hensynsløs med å beskytte den. Du planlegger ikke noen annen aktivitet i denne planlagte tiden. Verken til fordel for din leder eller f.eks. en kunde. Du må ha tid for deg selv til å reflektere, slappe av og lade batteriene. Dette er fornyelsesaktiviteter som tillater deg å opprettholde toppytelser og er eksepsjonelle verdifulle perioder.

 

  • 83% av våre sanseinntrykk kommer fra våre øyne. For virkelig å konsentrere deg om noe, lukk øynene og du vil fjerne mange distraksjoner.

 

  • Vær herre over  viljen din, men tjener for samvittigheten din.

 

Les mer i følgende bøker:

Sharma, Robin, Megaliving
Sharma, Robin, The Greatness Guide
Sharma, Robin, The Greatness Guide 2
Sharma, Robin, Munken som solgte sin ferrari
Sharma, Robin, Den som søker sin skjebne
Sharma, Robin, The saint, the surfer and the ceo

Del på bloggen

Bookmark and Share

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: